Winst voor Iris van der Stelt (m) in de Marathon Cup. Haar ploeggenote Lisa van der Geest (l) eindigt als tweede. | Foto: pr./schaatspeloton.nl
Winst voor Iris van der Stelt (m) in de Marathon Cup. Haar ploeggenote Lisa van der Geest (l) eindigt als tweede. | Foto: pr./schaatspeloton.nl Foto: pr./schaatspeloton.nl

Dubbel succes in Marathon Cup: winst Van der Stelt en Van der Geest

Warmond n De laatste wedstrijd in de KPN Marathoncup werd een Teylingse dubbelslag. Lisa van der Geest won de wedstrijd en Iris van der Stelt won de marathoncompetitie.

Lisa van der Geest pakte op de Jaap Edenbaan in Amsterdam haar zesde overwinning in de marathoncompetitie. Doordat Emma Engbers, de nummer twee in het klassement, tijdens de wedstrijd viel, schoof Van der Geest in het eindklassement op naar plaats twee. En dus stond ze samen met haar MKBasics.nl-ploeggenote Iris van der Stelt op het podium. Van der Stelt was al zeker van de eindoverwinning, maar werd afgelopen zaterdag officieel gehuldigd. | Foto: pr./schaatspeloton.nl


Duivenvoorde op NK biljarten

Voorhout n Ben Duivenvoorde uit Voorhout is een van de acht deelnemers aan het Nederlands kampioenschap biljarten, dat van vrijdag 9 tot en met zondag 11 maart wordt gespeeld in biljartcentrum Oegstgeest.

De strijd om de nationale titel in het bandstoten-klein 1e klasse wordt georganiseerd door biljartvereniging BCO (Voscuyl 38 in Oegstgeest), waar Duivenvoorde ook lid van is. De partijen, met een partijlengte van 100 caramboles, worden gespeeld op vier tafels tegelijk en beginnen op vrijdag om 19.00 uur. Op zaterdag wordt gestart om 11.00 uur en op zondag om 12.00 uur. De overige deelnemers komen uit heel Nederland, onder andere uit Almelo, Alkmaar en Maastricht.


TOP snel klaar met DOS'46

Sassenheim n De wedstrijd TOP/SolarCompleet tegen DOS'46 werd vanwege de live-uitzending op ZiggoSport op vrijdagavond gespeeld. Het werd een makkelijke avond voor de Sassenheimse korfballers.

Of het was vanwege de vakanties, de dag of de temperatuur buiten en in de hal, de zaal was maar matig gevuld. Voor beide ploegen stonden er weinig belangen meer op het spel. DOS'46 is veilig en TOP heeft de playoffs al gehaald. TOP opende de score na een lange aanval die door Barbara Brouwer werd afgerond. Ook de 2-0 van Nick Pikaar was na een mooi uitgespeelde aanval en de toon leek gezet. Na de 2-2 pakte TOP de draad weer op en waren er, met name tussen Paul Anholts en Nick Pikaar prachtige combinaties te zien. Beide spelers vonden elkaar vaak blindelings. Celeste Split, die heel strak werd verdedigd, scoorde een mooie bal in de draai. Mick Snel was zowel aanvallend als verdedigend in vorm en had voor zes goals even zoveel pogingen nodig. Ondanks lange aanvallen van DOS'46 ontbrak de zuiverheid in de schoten en dat was zeker ook de verdienste van het verdedigende werk van TOP. Na de 8-4 van Snel was er even een doelpuntloze fase van beide ploegen. Een doorloopbal van Barbara Brouwer brak de ban weer en TOP ging door met scoren. Een doorbraak van Jet Hendriks en de weer uitstekend spelende Sanne Jousma -ze werd verkozen tot speler van de wedstrijd- leverden een goal en een strafworp op en bij 15-6 met rust was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld.

Schoonheidsprijs

Na rust verzaakte TOP niet en ondanks de lage temperatuur in de zaal wist de ploeg het publiek te vermaken met snel en gevarieerd spel, mooie acties en dito goals. Ondanks de grote voorsprong bleef TOP doorgaan en verzaakte de ploeg van Jan Niebeek niet. Ook routinier Daniel Harmzen - hij stopt na dit seizoen- zette met drie afstandsschoten zijn naam alsnog op het scoreformulier. Lara Boonstoppel verving de niet fitte Sanne Jousma en ook zij scoorde uit haar tweede poging. De 30-18 van Harmzen verdween geruisloos door de mand. De 31-19 verdiende de schoonheidsprijs van deze avond. Het was uiteindelijk een benutte strafworp van Nick Pikaar, maar de actie die daartoe leidde was een prachtige: een bal van Pikaar vanuit de ruimte op de doorgebroken Brouwer werd met één hand afgerond, maar daarbij werd aan de paal gezeten zodat een strafworp het eindresultaat was.

Met de eindstand 31-19 kan TOP tevreden zijn. In niet een zeer goede maar wel vermakelijke wedstrijd laten de Sassenheimers zien langzaam naar de goede vorm toe te groeien voor de play-offs.

Doorloopbal van Sanne Jousma. | Foto: pr./René van Dam