Foreholte verliest met opgeheven hoofd

Voorhout n De handbalsters van Foreholte wonnen niet van nummer drie Quintus, maar kunnen wel terugkijken op een goede wedstrijd.

De wedstrijd in Kwintsheul werd op donderdagavond al gespeeld vanwege internationale verplichtingen van Quintus. Die club speelt in Zagreb mee om de Challenge Cup. Zowel de thuisclub als de bezoekster uit Voorhout hadden te kampen met blessures en ziektes, maar met name aan Foreholte-kant was daar weinig van te merken.

Quintus nam wel het heft in handen in de beginfase. Daar waar Foreholte balverlies leed, wist Quintus wel te scoren. Binnen vijf minuten was het 5-1 en vroeg coach Ken van Hasselt een time-out aan. De Voorhoutse ploeg paste hun verdediging aan en hierna bleek Quintus toch wat meer moeite te hebben met het collectief sterk optreden van een zowel verdedigend als aanvallend goed Foreholte. Na tien minuten was het 7-5, waarna de teams er een spannend geheel van maakten. Tien minuten voor de rust kwam Foreholte zelfs tot 12-11 terug. Quintus dat veel meer fysiek, technisch en tactisch is onderlegd dan Foreholte, moest opboksen tegen het sterke collectieve spel van de bezoekers. Halverwege was de stand 18-14.

In het begin van de tweede helft posteerde Quintus ook een open verdediging, maar Foreholte kon er redelijk goed mee overweg. Na tien minuten was het 23-19. Beide teams waren nogal slordig in het afmaken van de schotkansen. Menig bal landde op het houtwerk of net naast het doel. Het overigens zeer sportieve duel, werd wat harder en er volgden aan allebei de kanten tijdstraffen, met meer mogelijkheden tot scoren tot gevolg. Met name Quintus wist hier wel raad mee. Geleidelijk aan slopen de meiden uit Kwintsheul weg bij de Voorhoutse dames, die het conditioneel zwaar kregen. Halverwege de tweede helft was de achterstand 27-20 en via 31-24 werd de eindstand op 35-27 bepaald.

Foreholte speelt op zaterdag 10 maart de belangrijke thuiswedstrijd tegen VZV uit 't Veld.