Vragen over toename diefstal voertuigen

Teylingen n Raadslid Marlies Volten (VVD) vraagt aan B&W welke maatregelen de gemeente neemt om het tij te keren van de forse toename vorig jaar aan diefstallen van voertuigen.

Door Nico Kuyt

Volgens de veiligheidscijfers over 2017 blijkt dat het aantal voertuigdiefstallen fors gestegen is naar 21, en dat terwijl de parkeervoorziening bij station Sassenheim maanden dicht is geweest. Het aantal was over 2016 9 voertuigen. In de grote steden in het land is het aantal over 2017 juist danig gedaald. Volten vraagt nu de reden van de toename, tegendraads aan de landelijke trend en welke maatregelen B&W gaat nemen. Specifiek wil zij nog weten hoe het staat met diefstallen op en bij het parkeerdek bij station Sassenheim.


Geen promotie voor Regiotaxi onder jongeren

Teylingen n Raadslid Robin Konings (VVD) heeft in de afgelopen raadsvergadering zijn motie maar weer ingetrokken, die B&W oproept om de Regiotaxi beter te promoten onder de jongeren. Konings heeft vertrouwen in de toezegging van de wethouder om de taxi breed te promoten onder alle doelgroepen.

Wethouder Arno van Kempen heeft aangegeven om te kijken naar een verbeterde communicatie van de Regiotaxi, niet alleen voor jongeren, maar voor alle doelgroepen die er gebruik van kunnen maken. Konings haalde daarop de motie van de agenda van de raad. Konings wilde met de motie extra aandacht geven voor de taxi door jongeren, zoals de kleinzoon die naar oma wil, de discobezoek(st)er die niet zelf naar huis kan of wil rijden, het bruisend studentenleven dat niet stopt als de laatste trein al is vertrokken en voor hen die niet meer zo goed ter been zijn. Op dit moment is het gebruik van de taxi door jongeren nog zeer beperkt. De wethouder bereidt de komende tijd een campagne voor om de taxi betere bekendheid te gunnen. Met de motie heeft Konings in ieder geval een stukje aan deze bekendheid bijgedragen. (NK)


Huurappartementen         nog niet van gas af

Sassenheim n Op dit moment is gasloos verwarmen van de appartementen op Platanenlaan en Kagerplein nog geen haalbare oplossing. In het complex aan het Kagerplein lopen momenteel twee proeven om woningen volledig elektrisch te verwarmen. Het comfort is niet gegarandeerd.

De raadsfractie van Trilokaal had over de renovatie van de verwarming onlangs vragen gesteld. Woonstichting Vooruitgang gaat de blokverwarming vervangen door een eigen CV ketel in ieder appartement. Trilokaal vroeg zich af waarom voor deze aardgas-oplossing gekozen is. B&W geeft in een antwoord aan dat door Vooruitgang er uitgebreid onderzoek is gedaan naar andere vormen van verwarming. Het vernieuwen van de collectieve CV-ketels is geen optie. Deze zijn namelijk niet zuinig in geld als CO2-uitstoot door transportverliezen. De door de huurders ingeroepen Woonbond kon hen meedelen dat het installeren van individuele HR-ketels de meest gunstige oplossing is. (NK)