In het notariskantoor vertelt kunstenares Alexandra Breeze over haar keramiek. | Foto: Esther Luijk
In het notariskantoor vertelt kunstenares Alexandra Breeze over haar keramiek. | Foto: Esther Luijk Foto: Esther Luijk

Tussen Kunst en Kaas: Rondje Kunst drukbezocht

Voorhout n In en rondom de Herenstraat kon afgelopen weekend weer volop worden genoten van kunst in alle vormen en maten. Tijdens de vierde editie van 'Rondje Kunst' werden gedichten voorgedragen, liederen gezongen, schilderijen tentoongesteld en muziek gemaakt.

Door Esther Luijk

Tot vorig jaar ging Rondje Kunst nog onder de naam Kunst(t)huis door het leven. Een naam die de lading niet helemaal dekte, vertelt een van de organisatoren van de Rotary, Angela Tuijp. "De kunst wordt eigenlijk voornamelijk bij winkeliers, horeca en in de kerken tentoongesteld, en bijna niet bij mensen thuis. Rondje Kunst is dus een betere naam voor het evenement."

Het evenement is bedoeld om kunstenaars en bewoners van Teylingen op een laagdrempelige manier met elkaar in contact te brengen, vertelt Tuijp. "Je hoeft geen kennis te hebben van kunst om met een kunstenaar in gesprek te gaan. Het is bovendien een heel gevarieerd programma, waardoor er voor iedereen wel wat moois bij zit."

Nepalese zang

Bezoekers konden onder andere genieten van de pentekeningen van Jos Warmenhoven in de Roef, kunstfotografie van Ell Geeh tussen de kaas bij Neuteboom en orgelmuziek van Marie-José Zwaan in de Grote kerk. Een extra bijzondere deelnemer dit jaar was toch wel Prem Tamang (25) uit Kathmandu, Nepal, die voor een stage tijdelijk in Voorhout woont. In Nepal volgde hij zanglessen, want muziek maken is zijn grote passie. Speciaal voor de gelegenheid bracht hij Nepalese liederen ten gehore, die onder andere gingen over zijn veelbewogen leven.

In gesprek met de kunstenaar

Bezoeker Iris (34) geniet van het rondje kunst, ieder jaar weer. "Alleen de eerste keer was ik er niet bij", vertelt ze. "Ik hoorde van een vriendin dat het zo leuk was, dus het jaar erop ben ik ook gegaan. Sindsdien ben ik een trouwe bezoeker. Het is heerlijk om met de kunstenaars over hun passie te praten. Ze genieten echt van wat ze aan het doen zijn en dat vind ik heel mooi om te zien. Volgend jaar ben ik er zeker weer bij!"