Overbos gaat voor duurzaam

Warmond n B&W heeft subsidie verleend voor het aanpassen van de verlichting voor het sportpark Overbos. Het gaat daarbij om een subsidie van 33.000 euro.

Begin vorig jaar heeft de Stichting exploitatie sportpark Overbos (SESO) een subsidieaanvraag ingediend voor de vervanging van de lichtmasten voor LED bij de tennisvereniging. De huidige halogeenverlichting voldoet niet meer aan de eisen van de in 1978 opgerichte vereniging. De stichting wil deze laten vervangen voor LED in het kader van duurzaamheid en kostenbesparing. Recent besloot B&W tot het verstrekken van de subsidie. (NK)


Repair Café met workshop

Sassenheim n Iedereen is weer welkom om met de meest uiteenlopende reparaties om op zaterdag 17 maart naar de bijeenkomst van Repair Café Teylingen te komen. De vrijwilligers zitten tussen 13.00 en 16.00 uur klaar in de JoJo aan het Hortusplein in Sassenheim, om samen met bezoekers kapotte apparatuur te repareren. Goed gereedschap is hierbij natuurlijk het halve werk en dankzij een bijdrage van het Jacoba van Beieren Fonds heeft het Repair Café onlangs een goed gevulde, degelijke gereedschapswagen kunnen aanschaffen. Tijdens deze bijeenkomst is ook de creatieve workshop '3D kaarten maken'. Deze workshop start om 14.00 uur en is voor alle leeftijden. Deelname kost 5 euro (inclusief materiaal, koffie en thee). Aanmelden kan via info@repaircafe-Teylingen of op het nummer 0651759792. Ook de Weggeefwinkel is aanstaande zaterdag geopend.


Waaier gesloopt

Warmond n Het oude schoolgebouw van basisschool de Waaier aan de Geestlaan wordt aankomende zomer gesloopt. In 2016 is de Waaier verhuisd naar hun nieuwe schoolgebouw aan de Krogt, achter Het Trefpunt. Inmiddels is de basisschool na een fusie opgegaan in de nieuwe basisschool De Buitenplaats. Het oude schoolgebouw aan de De Geestlaan is teruggegeven aan de gemeente en leeg komen te staan in afwachting van herontwikkeling. Het pand is in verval geraakt en een geliefd object voor vandalisme. Het is daarom wenselijk het schoolgebouw te slopen en het perceel bouwrijp te maken voor herontwikkeling. Begin 2017 zijn de aanwezige noodlokalen op het terrein al verwijderd.