In totaal komen er 38 appartementen voor mensen met dementie in het oude Luidina, dat na de verbouwing de naam Het Gastenhuis krijgt. | Foto: MV
In totaal komen er 38 appartementen voor mensen met dementie in het oude Luidina, dat na de verbouwing de naam Het Gastenhuis krijgt. | Foto: MV Foto:

Luidina wordt Gastenhuis

Warmond n Het oude Luidina staat in de steigers voor de transformatie naar Het Gastenhuis. Vandaag, op woensdag 14 maart, wordt het officiƫle startsein gegeven voor de grootschalige verbouwing.

Het Gastenhuis is een nieuwe, kleinschalige zorgformule voor mensen met dementie. In Warmond komen twee vestigingen, met respectievelijk achttien en twintig appartmenten, met elk hun eigen sfeer en eigen medewerkers. De in het midden gelegen sociƫteit wordt door beide kanten gebruikt. Beide vestigingen worden aangestuurd door het zorgechtpaar Peter Hulsen en Petra Luttekes. Zij stellen zich tijdens de bijeenkomst even voor en geven, samen met wethouders Bas Brekelmans en Arno van Kempen, het startsein voor de werkzaamheden. De verwachting is dat Het Gastenhuis rond de jaarwisseling klaar is en de eerste bewoners hun intrek kunnen nemen.