Foreholte sterkste in doelpuntrijk duel

Voorhout n De doelpuntrijke eerste helft bij Foreholte tegen ROAC kreeg in de tweede helft een matig vervolg. Na 45 minuten tegenhouden, kon de thuisploeg de punten toch in Voorhout houden.

Voor Foreholte was een winstpartij op ROAC enorm van belang. Het ontsnappen aan degradatie staat hoog op de Voorhoutse verlanglijst en daarvoor moet er wedstrijd na wedstrijd gebuffeld worden. Die inzet was zeker de eerste helft aanwezig. Na zes minuten was het als eerste Jelle Geerlings die zijn schot 'gekraakt' in de handen van keeper Dammes van der Poel zag eindigen. Die zelfde Geerlings zette zijn hoofd tegen de eerste corner van Sten Admiraal en de bal verdween tegen de touwen (1-0). Nadat Admiraal tweemaal gevaarlijk op doel had geschoten en Wouter Nolles de bal net over had geschoten, was het Christian Guijt die de bal bij Sten Admiraal wist te krijgen. Admiraal raakte de bal volkomen verkeerd, maar de bal hobbelde toch over de doellijn (2-0). ROAC bracht binnen vijf minuten de stand weer gelijk. Eerst was het Freek Heemskerk die een vrije trap succesvol met het hoofd wist te verlengen (2-1) en even later werd een scrimmage voor het Voorhoutse doel beslist door Dick Heemskerk (2-2). Niet onbelangrijk was het dat het eerste balcontact voor de invallende Toni Arroyo voor de Voorhouters opnieuw de voorsprong betekende. Het was wederom Sten Admiraal die de bal voor het doel trok, waarna Arroyo het vonnis voltrok (3-2).

De gehele tweede helft stonden de Voorhouters met de rug tegen de muur. ROAC had de duimschroeven aangedraaid en de gelijkmaker leek een kwestie van tijd. Foreholte kwam gedurende 45 minuten niet meer toe aan een fatsoenlijke aanval. De inzet was enorm en daar waar ROAC gevaarlijk werd via Van Trigt was doelman Guijt, zoals elke week, op zijn post. Uiteindelijk haalde Wouter Nolles de spanning uit de wedstrijd door in de 93e minuut de bal achter keeper Van der Poel te kegelen (4-2).