Veel enthousiaste meiden op het veld voor de clinic van Ajax. | Foto: pr./Hans Schalk
Veel enthousiaste meiden op het veld voor de clinic van Ajax. | Foto: pr./Hans Schalk Foto: pr./Hans Schalk

Ajax clinic bij Ter Leede

Sassenheim n Meer dan vijftig meiden stonden er helemaal klaar voor. Het is ook niet elke dag dat je een clinic krijgt van speelsters uit de selectie van Ajax.

De eerste Ajax Vrouwen Clinic bij Ter Leede werd op woensdag 14 maart gehouden op sportpark de Roodemolen. Voor Chantal de Ridder was het een thuiswedstrijd; de centrale verdedigster van de Amsterdammers speelde in de jeugd bij de Sassenheimse club. Inmiddels heeft ze al meer dan honderd wedstrijden voor Ajax achter haar naam staan. Samen met haar teamgenoten, aanvallend middenvelder Inessa Kaagman, aanvoerster Loïs Oudemast en verdedigster Vita van der Linden trainden ze met de enthousiaste Ter Leede-meiden op het aannemen en passen, schieten en afronden en de passeerbewegingen. Na afloop van de clinic was er een nog persconferentie in de kantine, waar de Ajax-voetbalsters heel wat lastige vragen kregen. Want waar zouden ze willen voetballen naast Ajax?

Tot slot is een training natuurlijk niet compleet zonder een fotosessie. Naast de groepsfoto's konden de speelsters ook nog individueel met hun idolen op de foto. Het leverde veel stralende gezichten op.


De Columbiaan behaalt licentie Zwem-ABC

Voorhout n In Nederland bestaan veel verschillende zwemlesaanbieders en iedereen mag een eigen manier van lesgeven en eigen diploma's hanteren. De Columbiaan is al vele jaren aangesloten bij de Nationale Raad Zwemveiligheid, dé officiële uitgever van het bekende ABC-diploma. Deze organisatie zorgt voor een landelijk hoog niveau met een goede kwaliteitsborging. Vanaf dit jaar zijn de kwaliteitseisen aangescherpt en mogen alleen zwemlesaanbieders met een licentie het zwem-ABC uitgeven. De Columbiaan is sinds januari de trotse eigenaar van deze licentie. De belangrijkste visies zij een veilige en plezierige zwemomgeving. Met het invoeren van de licentie zijn ook de eisen voor het ABC-diploma veranderd.

Vorige maand is voor het eerst afgezwommen volgens deze nieuwe eisen. Hierin staat het overleven en survivallen in het water meer centraal, wat bijdraagt aan het plezier in de zwemles.