Ter Leede verliest, kampioenschap uit beeld

Sassenheim n In de kraker tegen koploper - en streekgenoot- vv Noordwijk had Ter Leede bij winst nog mogen dromen over het kampioenschap. Het liep in Noordwijk anders.

Al na zeven minuten stond de thuisclub op 1-0. Spits Tjeerd Westdijk benutte het buitenkansje, dat hem werd geschonken door Ter Leede. Een miscommunicatie leidde al vroeg tot een achterstand voor de Sassenheimers. Ter Leede was slordig in balbezit en moest het vaak in de duels afleggen. Vlak voor rust kregen de bezoekers de eerste kans, maar Ian van Otterlo stuitte op Noordwijk-keeper Rondeltap. De tweede helft was net vijf minuten oud toen Ter Leede opnieuw een tegendoelpunt te verwerken kreeg. Emiel Wendt tikte de kans binnen (2-0). Door de winst blijft Noordwijk koploper. Ter Leede kan nog promotie naar de Derde Divisie afdwingen via de nacompetitie. De Sassenheimers hebben zich daar al voor geplaatst.

Teylingen speelde opnieuw gelijk, dit keer tegen KDO. George Hulsbosch zette zijn ploeg al na 73 seconde op voorsprong. In de twintigste minuut verdubbelde Jaap Zwetsloot de Sassenheimse voorsprong (0-2). De thuisclub deed in de 27ste minuut al wat terug. Lang leek Teylingen met de winst naar huis te gaan, maar een penalty in de 77ste minuut zorgde toch voor de gelijkmaker en eindstand (2-2). Teylingen is nog niet veilig in Tweede Klasse C en kan in de komende week zaken doen tegen de lager geklasseerde ploegen.

De derby tegen ASC Oegstgeest ging voor Warmunda verloren. De Warmonders kwamen voor rust op een 2-0 achterstand en zagen na rust de 3-0 in het net verdwijnen, én Jasper Kortekaas met zijn tweede gele kaart van het veld gaan. Er was ook nog goed nieuws in Warmond: Ayhan Gargili (37) is volgend seizoen de nieuwe trainer. Dat gaat hij combineren met een baan in de jeugdopleiding van eredivisieclub Vitesse.