'Waar verstoppen we het lijk' is de nieuwste uitvoering van Cultuur Verheft. | Foto: pr.
'Waar verstoppen we het lijk' is de nieuwste uitvoering van Cultuur Verheft. | Foto: pr. Foto: pr.

Vreemde gasten in pension Lust en Leven

Voorhout n Toneelvereniging Cultuur Verheft speelt in april zes keer de voorstelling 'Waar verstoppen we het lijk'. Een vrolijk en spannend spel, geschreven door Peter van den Bijlaardt.

Stel je voor, je (Mirjam) erft een mooi groot huis. Met behulp van je beste vriend (Sjors) maak je er een pension van met de naam Lust en Leven. Hiermee komt een droom van je uit. Dan komen de gasten. De een nog meer bijzonder dan de ander (Ferdinand, Betty, Frouke). De schrik slaat toe als een van de gasten het leven laat. Slechte reclame voor dit pension. Het lijk moet worden verstopt. De andere gasten mogen hier niets van weten. Er komen nog meer vreemde gasten logeren (Victor, Tamara). Het gevolg hiervan is dat er allerlei ingewikkelde, onverwachte situaties ontstaan. Als je zelfs moet vrezen voor je leven, moet je je afvragen of je het pension niet beter kunt verkopen.

De voorstellingen zijn op woensdag 4, vrijdag 6, zondag 8 (matinee), maandag 9, donderdag 12 en zaterdag 14 april. De uitvoeringen zijn in Cheers (Herenstraat 106) De zaal is een half uur voor aanvang open (19.30 uur of 13.30 uur). Plaatsen zijn uitsluitend telefonisch te reserveren op maandag 19 en dinsdag 20 maart tussen 19.30 en 21.00 uur. Voor plaatsen op 4, 6, en 8 april (zondag-matinee) bel met Edith Wolvers (0252-230722). Voor plaatsen op 9, 12, 14 april, een telefoontje naar Petra van der Berg (0252-347364).


Nieuwe tentoonstelling over Cultuur Verheft

Voorhout n Jan Klaasen en Katrijn openen op vrijdagavond 16 maart om 19.00 uur op ludieke wijze een tentoonstelling over Cultuur Verheft De tentoonstelling is in samenwerking met de Historische Kring Voorhout (HKV) in het Kenniscentrum aan de Bonekruidstraat 13. De Voorhoutse toneelvereniging bestond vorig jaar 70 jaar.

Voor de oprichting in 1947 werd er echter onder andere namen ook al toneel gespeeld. Door de jaren heen hebben er vele Voorhouters op de planken gestaan. Foto's, oude uitnodigingen, toneelboekjes, leuke anekdotes en allerlei andere zaken zijn te bezichtigen in de speciaal ingerichte ruimte in het Kenniscentrum van de HKV. Naast het toneelspelen heeft Cultuur Verheft door de jaren heen ook veel bijdragen geleverd aan diverse dorpse activiteiten. Denk hierbij aan de intochten van Sinterklaas, de opening van de bibliotheek, 1000 jaar Voorhout, de feesten in de Ruïne van Teylingen, de theaterdiners en veel meer. Ook dit wordt niet vergeten bij de tentoonstelling.

De tentoonstelling is bezichtigen tijdens de openingstijden: elke tweede woensdag van de maand tussen 14.00 en 16.00 uur, en iedere laatste zaterdag van de maand van 10.00 tot 12.30 uur. Speciaal voor de Cultuur Verheft-tentoonstelling is het Kenniscentrum van de HKV op zaterdag 17 maart extra geopend.