Belastingspreekuur in de bibliotheek

Sassenheim n Inwoner van Teylingen en hulp nodig bij het invullen van je belastingaangifte? Kom dan naar het Belastingspreekuur in de bibliotheek van Sassenheim (Kerklaan 42).

Veel mensen zien als een berg op tegen het invullen van hun belastingaangifte. Daarom staan belastinginvullers in maart en april voor klaar om antwoord te geven op alle vragen. Ook kunnen ze helpen bij het invullen van de aangifte.

Hulp bij belastingaangifte

Wil je dat een belastinginvuller jou helpt? Maak dan tijdens het spreekuur een afspraak en vraag samen met de belastinginvuller een machtigingscode aan. Daarvoor heb je je Burgerservicenummer (BSN-nummer) nodig. Zodra de machtigingscode binnen is, komt de belastinginvuller bij jou thuis de aangifte invullen. De kosten voor deze service bedragen 25 euro. Om voor deze hulp in aanmerking te komen, mag je inkomen niet hoger zijn dan 35.000 euro (alleenstaande) of 50.000 euro (voor gehuwden en samenwonenden).

Het belastingspreekuur is op donderdag 22 maart van 18.30 tot 19.30 uur, donderdag 12 april van 14.00 tot 16.00 uur en donderdag 19 april van 18.30 tot 19.30 uur.

Samenwerking met Belastingdienst

Deze dienstverlening vindt plaats in het kader van een convenant dat Koninklijke Bibliotheek (KB) en Belastingdienst in 2016 sloten. Bijna alle 800 vestigingen van bibliotheken in Nederland geven gratis toegang tot computers met internet en printfaciliteiten om online zaken te doen met de overheid. Daarnaast organiseren bibliotheken cursussen over dit onderwerp. Ook bieden we in samenwerking met maatschappelijke organisaties hulp bij het invullen van (online) belastingaangiften en/of houden we belastingspreekuren.


Mama Café: Spelenderwijs de wereld ontdekken

Sassenheim n Elke eerste vrijdag van de maand, van 10.00 tot 12.00 uur, is er in de bibliotheek Sassenheim (Kerklaan 42) het Mama Café. Op vrijdag 6 april komt de Speel-O-Theek Hillegom op bezoek.

Tijdens het Mama Café kunnen moeders en aanstaande moeders onder het genot van een kopje koffie met elkaar in gesprek over kinderen en opvoedvragen. Maandelijks wordt ook een thema gekozen, waar een deskundige meer over komt vertellen. Op vrijdag 6 april komt de Speel-O-Theek Hillegom op bezoek. Spelen is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Door speelgoed te lenen kunnen kinderen speelgoed uitproberen dat aansluit bij hun ontwikkeling. Het assortiment wordt regelmatig aangevuld en vernieuwd.

Vooraf aanmelden voor het Mama Café is niet nodig. De toegang is gratis.