Leerlingen van groep 8 helpen wethouder Van Velzen met het planten van de boom. De uitgenodigde bewoners uit de Antoniuslaan en de Parkstaete kijken toe. | Foto: pr.
Leerlingen van groep 8 helpen wethouder Van Velzen met het planten van de boom. De uitgenodigde bewoners uit de Antoniuslaan en de Parkstaete kijken toe. | Foto: pr. Foto: pr.

Nieuwe straat, nieuwe boom

Sassenheim n Leerlingen van groep acht van basisschool de Rank hebben op vrijdag 16 maart vijf nieuwe bomen aan de Antoniuslaan geplant in het kader van Boomfeestdag.

De straat lag sinds augustus vorig jaar open vanwege de herinrichting. Daarbij zijn de grote sequoia's verwijderd. De bomen zorgde voor veel overlast. Vervolgens is het plein voor de Rank opnieuw ingericht en is er nieuwe bestrating aangebracht in de Antoniuslaan, Dr. de Visserlaan en Menneweg.

De leerlingen hebben vier valse christusdoorns en een grote rode beukenboom voor de school geplant. Ook ging een tijdscapsule de grond in, met daarin een klassenfoto, geld, een pen een briefje met de datum. Bij de volgende herinrichting - over alle hele lange tijd, is dan meteen duidelijk wie de bomen hebben geplant.