Bezoekers van Buurtkamer worden door leerlingen van de Springplank getrakteerd op pannenkoeken. | Foto: pr.
Bezoekers van Buurtkamer worden door leerlingen van de Springplank getrakteerd op pannenkoeken. | Foto: pr. Foto: pr.

Pannenkoekenfestijn

Teylingen n Pannenkoeken klaar, smullen maar! Op vrijdag 16 maart was het Nationale Pannenkoekendag, waarbij leerlingen van basisscholen mensen uit hun omgeving trakteren op een overheerlijk pannenkoekje.

Bij basisschool de Springplank in Sassenheim werd het een echte schoolactiviteit. De kinderen van groep 7 en 8 hebben de pannenkoeken gebakken. De leerlingen van groep 6 hebben de pannenkoeken uitgeserveerd en de leerlingen van groep 5 hebben de uitnodigingen gemaakt. In totaal waren er negen ouderen uit de Buurtkamer, die in de school is gevestigd, vertelt Henk Spook, adjunct-directeur van de Springplank. "De actie is opgezet door school in samenspraak met Bep Kaptijn, de coördinator van de Buurtkamer. We hebben al jaren een goed contact. Kinderen en ouderen brengen regelmatig een bezoek aan elkaar. We nodigen de deelnemers uit voor bijvoorbeeld de Spring-er-eens-in-show, of de eindmusical van groep acht".

Ook bij basisschool De Rank (foto onder) zijn de leerlingen druk met pannenkoeken bakken. Het is een hele stapel geworden. In totaal 70 pannenkoeken komen er uit de pannen, gebakken met een beetje hulp van de moeders en de ouderraad. Zo'n groot aantal is niet voor niets; maar liefst negentien ouderen die in de directe omgeving van de school wonen, hebben de uitnodiging aangenomen om een pannenkoekje mee te eten. Groep zes van meester Gert heeft van de aula een gezellig restaurant gemaakt waar de gasten kunnen aanschuiven. Nadat iedereen voldoende heeft gehad, wordt er nog een rondleiding gegeven en gaan de voetjes en stenen (tijdens het sjoelen) van de vloer.

Lekker samen pannenkoeken eten en aandacht voor elkaar, daar draait het om tijdens Nationale Pannenkoekdag. Tijdens de twaalfde editie bakken meer dan 17.000 leerlingen van 258 scholen in Zuid-Holland voor zo'n 14.400 ouderen stapels pannenkoeken. In Sassenheim deden verder de basisscholen de Overplaats en het Bolwerk mee. In Voorhout bakte ook de Antoniusschool pannenkoeken.

Bij de Springplank zijn ze blij dat ze hebben meegedaan, besluit Spook. "Een goede buur is beter dan een verre vriend. Eén van onze kernwaarden is zorgzaamheid. Zorgzaam voor mensen in je directe omgeving. Dat past binnen Nationale Pannenkoekendag. Daarnaast draait het ook om vertrouwen en respect. Vertrouwen op elkaar, met bakken, de tafels dekken, pannenkoeken uitdelen. En natuurlijk respect voor de mensen die onze school bezoeken."


Ondernemersmanifest

Regio n Tot de gemeenteraadsverkiezingen is Ondernemend Nederland (ONL) voorman Hans Biesheuvel op pad om het Ondernemersmanifest te overhandigen aan lokale politici, wethouders en burgemeesters. Woensdagmiddag 14 maart ontving wethouder Bas Brekelmans het manifest.

Brekelmans is onder andere verantwoordelijk voor de portefeuille economie binnen Teylingen en is daarnaast als de 'coördinerende wethouder' voor de Economische Agenda Duin- & Bollenstreek (EADB) en de Economic Board ook een belangrijk aanspreekpunt voor de zes bollengemeenten, Katwijk, Noordwijk, Noordwijkerhout, Hillegom, Lisse en Teylingen. In het Ondernemersmanifest staan twintig praktische handvatten voor de lokale politiek om lokaal meer bedrijvigheid, werkgelegenheid en levendigheid te creëren tussen de gemeente en haar ondernemers. ONL voor Ondernemers is dé ondernemersorganisatie van Nederland en heeft maar één belang: de stem van de ondernemers te laten horen. Dit betekent dat ondernemers de agenda bepalen en waarna ONL actie onderneemt.

Bas Brekelmans en Hans Biesheuvel. | Foto: pr.
Afbeelding