Voorlichtingsavond GGZ over psychose

Sassenheim n GGZ Riverduinen en GGZ Informatiepunt Holland Rijnland organiseren op maandag 9 april ieen gratis informatieavond over psychose in de Julianakerk (Julianalaan 6).

Elk jaar ontstaat bij één of twee op de tienduizend Nederlanders voor het eerst een psychose. De eerste psychose ontstaat meestal als iemand tussen 16 en 25 jaar oud is. Mensen met een psychose verliezen tijdelijk het contact met de werkelijkheid. De gevolgen strekken ver, zeker als de psychose niet snel herkend en behandeld wordt.

Wanneer iemand met een psychose te maken krijgt, geeft dat veel vragen, onzekerheden en machteloosheid. Een psychose is een ingrijpende ervaring voor betrokkene zelf, maar zeker ook voor mensen uit de directe omgeving. Vroege herkenning van de symptomen kan de ontwikkeling van een psychose voorkomen of uitstellen en de sociale en maatschappelijke gevolgen verminderen.

Ervaringsdeskundige

Tijdens de avond vertelt een ervaringsdeskundige vanuit eigen ervaring over het onderwerp. Een professional geeft informatie over het thema in het algemeen, de achtergrond, oorzaken, signalen, het hulpaanbod en omgangsadviezen (voor familie en naasten). Natuurlijk is er altijd voldoende ruimte om vragen te stellen.

De inloop is vanaf 19.15 uur, de bijeenkomst start om 19.30 uur. Aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie bel 071 5147420 of kijk op: www.ggz-informatiepunt.nl.