Dana vd Vlugt-Vincenten (13) en Britt van Leijden in de verdediging. | Foto: pr. Foto: pr.

Onnodig verlies handbalsters Foreholte

Voorhout n De nacompetitie beginnen met winst, dat was het plan van Foreholte. Ondanks een goede start, liepen de handbalsters uit Voorhout tegen S.E.W. tegen een nederlaag op.

In Wognum scoorde Foreholte al binnen twintig seconde. Cirkelloopster Ramona Vink was de eerste op het scoreformulier. Het bleek geen voorbode voor de rest van de wedstrijd. Foreholte bleek een moeizame dag te hebben, vooral met het creëren van schotkansen. Vanaf de opbouw werd Marisha van der Geest gemist met haar harde schoten. Verdedigend was het iets te gemakzuchtig. De wil was er wel, maar het lukte allemaal net niet. Halverwege de eerste helft was het 8-4 en het verschil kwam nog op vijf doelpunten. Met de rust was het 14-9.

Foreholte moest in de tweede helft snel orde op zaken stellen. Verdedigend ging het beter en S.E.W. wist vaak geen antwoord hierop. De thuisclub kende scoreloze periodes van vijf tot zelfs tien minuten. In de verdediging moest S.E.W. aan de noodrem trekken, zodat er geregeld iemand een tijdstraf uit moest zitten. Toch lukte het de Voorhoutse bezoekers niet om hier van de profiteren. Door foutief afspelen, vangfouten en slappe schoten op doel, maakte Foreholte het zich onnodig moeilijk. Met nog vijf minuten te spelen werd het nog 19-16 en was er nog hoop, maar S.E.W. maakte het karwei af in een volle zaal met luidruchtige muziek en supporters. Door het 21-18 verlies nog geen punten voor Foreholte in de nacompetitie. Topscoorders bij Foreholte waren Dana vd Vlugt-Vincenten (6 goals) en Naomi Hoogervorst (4 doelpunten).

Op zaterdag 24 maart is er geen wedstrijd. Op zaterdag 31 maart in sporthal Wasbeek in Sassenheim komt het Emmense E & O op bezoek.

TOP maakt zich op voor playoffs

Sassenheim n Het lag in de lijn der verwachtingen dat TOP/SolarCompleet de wedstrijd tegen het al gedegradeerde Avanti/Flexcom uit Pijnacker zou verslaan.

Bij TOP startte Thomas Tiggelman in de basis voor de geblesseerde Nick Pikaar. Het vak met Tiggelman, Paul Anholts, Celeste Split en Barbara Brouwer had het vooral in de eerste helft lastig. Avanti speelde met veel inzet en had een heel aardig afrondingspercentage. Voor TOP was het zoeken naar de juiste tactiek en speelwijze en het moest aanvankelijk het scoringsinitiatief aan Avanti laten. Toch raakte de ploeg geen moment in paniek, daarvoor was het klassenverschil toch te groot. Paul Anholts, gekozen tot Erima Speler van de wedstrijd, was aanvallend goed op dreef en scoorde vier keer. Ook Daniel Harmzen, voor wie het laatste thuiswedstrijd was in de reguliere competitie, schoot op belangrijke moment de bal binnen. Toch was met rust het verschil nog slechts twee doelpunten: 15-13.

Na de rust ging TOP in een hogere versnelling spelen en was de wedstrijd gespeeld. Het sierde Avanti dat het de handdoek niet in de ring gooide en bleef korfballen met nog enkele mooie doelpunten als resultaat. Bij 28-21 kwam Bjarne van Wijk in het veld. Hij bekroonde zijn debuut in de hoofdmacht met het benutten van een zelfverdiende strafworp. De eindstand van 30-21 werd door Mick Snel op het scorebord gezet. Blauw Wit, vorige jaar nog de tegenstander in de finale, is dit keer de tegenstander in de playoffs. De eerste playoff-wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 24 maart om 20.00 uur in Sporthal De Korf. De return wordt de week daarna gespeeld in Amsterdam. Mocht de stand dan gelijk zijn, dan volgt nog een beslissende wedstrijd op dinsdag 3 april.

Judo Team Bollenstreek naar NK-15

Voorhout n Drie judoka's van Judo Team Bollenstreek hebben zich tijdens de Zuid-Hollandse Kampioenschappen onder 15 jaar geplaatst voor het Nederlands kampioenschap in april.

De top van judoënd Zuid-Holland was zondag 18 maart aanwezig om te strijden voor de medailles. Judo Team Bollenstreek (wedstrijdgroep van Sportschool Kaizen) werd vertegenwoordigd door elf judoka's variërend van eerste tot derde jaars -15 judoka's.

Uiteindelijk wisten drie van hen een medaille op te eisen en zich te plaatsen voor het NK onder 15 jaar, dat wordt gehouden op 7 april in het Groningse Leek. Myrthe Dekker werd bij de meiden tweede, Bas Verwer pakte ook het zilver. Joshua Kortekaas wist in de zwaarste categorie de derde plek op te eisen.

Joshua Kortekaas, trainer Johan Zagers, Myrthe Dekker en Bas Verwer.