MHC Voorhout komt op een 2-1 voorsprong door een treffer van Puck Waasdorp. | Foto: pr. Foto: pr.

MHC Voorhout pakt belangrijk punt

Voorhout n Het tweede gedeelte van de hockeycompetitie is van start gegaan. MHC Voorhout heeft de punten hard nodig, want de Voorhoutse speelsters willen niets liever doorstomen naar de middenmoot.

Door het onnodige verlies van vorige week tegen Catwijck bungelt MHC Voorhout aan de onderkant van de middenmoot. Geen plek waar je wil staan. Op het koude sportpark Elsgeest wilde de ploeg punten pakken tegen het Rotterdamse Ommoord. Een behoorlijke opgave, want in de eerste helft van de competitie werd nog met 5-1 verloren.

Dit keer werd het een andere wedstrijd. Beide teams begonnen sterk en gaven elkaar niets toe. In het eerste kwartier kreeg Voorhout twee honderd procent kansen. Voor open doel werden deze gemist. Aan de andere kant viel het doelpunt wel. Na 20 minuten scoorde Ommoord uit een rebound de 0-1. Het Voorhoutse team liet zich niet uit het veld slaan en met goed verzorgd spel werd Ommoord onder druk gezet. Merel Heijl zette Kirsten Bogert vrij voor de keepster. Met een fraaie beweging liet zij de keepster kansloos en Voorhout kwam op gelijke hoogte (1-1). Met deze stand ging beide teams de rust in.

Voorsprong

De tweede helft gaf hetzelfde beeld van twee teams die voor de winst strijden. Voorhout had nog al moeite met het fysieke spel van de dames uit Rotterdam, maar beide scheidsrechters hadden hier goed het oog op. Voorhout had in het eerste kwartier het overwicht en haalde een aantal strafcorners. Het rendement was nul, maar uit een scrimmage vijf minuten later scoorde Puck Waasdorp de 2-1 voorsprong.

In het laatste kwartier zette de Rotterdamse dames aan voor de gelijkmaker. Vijf minuten voor tijd maakten zij de 2-2. Op een hard diagonaal schot vanaf de cirkel was keepster Mariska van Vliet kansloos. Ommoord rook de winst en probeerde in de laatste minuten nog drie punten mee te nemen. Door goed te verdedigen en een paar goede reddingen van de Voorhoutse keepster werden de punten echter gedeeld.