Veel meiden van Inspiration maken deel uit van de Nederlandse equipe, die volgende week dinsdag afreizen naar het WK in Noorwegen. | Foto: pr. Foto: pr.

Foreholte zorgt bijna voor stunt tegen koploper

Voorhout n Even leek het er op dat de Voorhouters voor een daverende verrassing gingen zorgen tegen de koploper van de 2e klasse C DSOV, maar uiteindelijk knepen ze de handen dicht na het zwaar bevochten gelijke spel in Vijfhuizen.

De mannen van trainer Bart Jansen namen onmiddellijk het initiatief. Middenvelder Tyrone Carolina schoot voorlangs en stuitte daarna op Foreholte-keeper Matthijs Guijt, na een voorzet van Martijn Nelis vanaf de linkerkant. Tussendoor was de grootste mogelijkheid voor de Voorhoutse aanvoerder Tom Bleijswijk, die onverwacht door het midden kwam inglijden en de bal met een boog over keeper Dennie van der Giezen, maar ook over het doel plaatste. Binnen korte tijd gaf scheidsrechter Van Loenen driemaal geel waarvan twee aan de Voorhouters voor Wouter Nolles en Joost van Dam en als logische reactie moest middenvelder Jean-Pierre Kerkeboom ook met geel verder.

Dezelfde tweeëntwintig spelers verschenen na rust binnen de lijnen. DSOV speelde iets met de stevige wind mee. Opnieuw schoten de roodwitten richting het Voorhoutse doel. De Vijfhuizense hoekschoppen regen zich aaneen, maar één Voorhoutse uitval was voldoende om de wedstrijd volledig op z'n kop te zetten. Door goed doorzetten van Tom Bleijswijk kon hij de bal voorzetten waar Wouter Nolles de bal verrassend achter doelman Van der Giezen kon plaatsen (0-1). DSOV had niet lang nodig om van de tegenslag te bekomen en de Voorhouters werden op de eigen helft vastgezet. Vanaf de linkerkant was het eerst Hernan Noorman die op aangeven van Carolina binnentikte (1-1) en even later was het topscoorder Bianco Carolina die de bal onder keeper Guijt doorspeelde (1-2). Terwijl de Voorhoutse supporters de wanhoop nabij waren, toonden de mannen in het veld een enorme veerkracht. In de 85e minuut was het opnieuw Wouter Nolles die de bal uit een voorzet van Pim Spreeuw met een uiterste krachtsinspanning achter Dennie van der Giezen plaatste (2 -2). Trainer IJzendoorn had reeds Casper Brabander in de ploeg gebracht en voegde daar Wytse Ligtvoet en Jelle Kraakman aan toe, waarbij laatstgenoemde de spitspositie van Nolles overnam. Op het moment dat Foreholte het gelijke spel leek binnen te halen floot Van Loenen in blessuretijd voor strafschop na een vermeende handsbal van Oscar Arroyo. Ruben Karelse stelde zich achter de bal, schoot goed in, maar het was opnieuw doelman Matthijs Guijt die de held van de wedstrijd werd door de bal uit het doel te boksen.