Verkiezingen: oude en nieuwe gezichten

Teylingen n De gemeenteraadsverkiezingen van vorige week woensdag hebben in Teylingen voor verandering gezorgd. De VVD blijft de grootste en won zelfs een zetel. Huidige coalitie-genoot D66 verloor twee zetels, terwijl oppositiepartij Trilokaal een zetel erbij kreeg. Nieuwkomer Groen Links start de komende periode met twee zetels.

De volgende 25 raadsleden zijn gekozen:

VVD, 7 zetels: Monique de la Rie, Frank Beijk, Ewout Braggaar, Caroline Stam-Overhof, Robin Konings, Jelmer Bode, Hidde Verhoeve (doordat lijsttrekker Bas Brekelmans afstand heeft gedaan van zijn zetel).

CDA, 5 zetels: Peter Scholten, Gerben Dijkstra, Sybrinne de Vries-van den Beukel, Maarten van Welie, Reny Wietsma-Biesbroek.

Trilokaal, 5 zetels: Rob ten Boden, Sandra Jasperse, Dion Piket, Frans van Swieten, Fons Welters.

D66, 3 zetels:Fred Koot, Edith Alkemade-Augustinus, Joren Noorlander (voorkeursstemmen).

PvdA, 2 zetels: Joost van Doesburg, Sandra Groenendal.

Groen Links, 2 zetels: Leno Budko, Helmar van der Ploeg.

ChristenUnie, 1 zetel: Frans Nederstigt.

Op donderdag 29 maart wordt de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd. Daarin kunnen nog verschuivingen optreden, als er een coalitie is gevormd en een of meerdere raadsleden doorschuiven naar een functie als wethouder.


Referendum: Teylingen stemt voor Wiv

Teylingen n Het raadgevend referendum over de wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv) heeft een kleine meerderheid behaald in Teylingen: 52,4 procent stemde voor, terwijl 43,8 procent tegen stemde.

In totaal bracht 57,4 procent van de stemgerechtigden uit Teylingen hun stem uit.

Landelijk lag de opkomst lager; 51,6 procent. Daarvan stemde 49,5 procent voor de Wiv, 46,5 procent stemde tegen.


Ingezonden: Oud worden in Warmond

Ingezonden n "Het bejaardenhuis St Liduina in Warmond staat al een tijd leeg. Het wordt nu omgebouwd tot 'Het Gastenhuis'. Maar liefst twee wethouders kwamen er aan te pas om symbolisch de eerste steen te leggen. Het was dan ook verkiezingstijd... Wethouder Van Kempen hield een toespraak. Hij had in de supermarkt een man ontmoet en die vroeg: kan ik nog wel in mijn vertrouwde Warmond blijven wonen, als ik oud word? "Dat moment is mij altijd bijgebleven", sprak de wethouder. "Straks hoop ik te zeggen dat er een plek is gerealiseerd waar je oud kan worden." Maar de wethouder vergat erbij te zeggen dat je dan eerst moet dementeren. Want Het Gastenhuis is voor mensen met dementie. Dat zal die man in de supermarkt niet bedoeld hebben."

Annemiek Versluys,

Warmond