Te hard rijden wordt aangepakt

Sassenheim n Tegen het te hard rijden op de Narcissen- en Van Alkemadelaan worden maatregelen genomen, maar wel pas over enkele jaren. Dan wordt het gebied heringericht.

Bewoners hebben tijdens de laatst in november gehouden wijkmarkt van de gemeente in de tuinzaal van de Bernardus geklaagd over het stelselmatig te hard rijden van het verkeer in het gebied. De situatie wordt als onveilig ervaren. Het is een 30 km-zone, maar het verkeer wordt niet in snelheid geremd en gunt het gaspedaal de diepte. Tevens komen er in de wijk nieuwe woningen bij. „Het wordt tijd dat er drempels, bloembakken, verkeersborden en dergelijke komen", zo meent een bewoner. In een antwoord geeft B&W aan dat de herinrichting naar de richtlijnen voor een 30 km-zone gepland staat, maar over enkele jaren, namelijk 2020. (NK)


Geen nieuwe regel weren bedrijfsbussen

Sassenheim n Een bewoner heeft tijdens de laatst door de gemeente gehouden wijkmarkt geklaagd over het parkeerprobleem rond de Veenburg met name door bedrijfsbussen en auto's van medewerkers die langparkeren.

De bewoner kaartte al eerder het parkeerprobleem aan. Met name wordt het volgens hem veroorzaakt door een leverancier in de zorg. De bedrijfsbusjes parkeren veelvuldig in de straten en medewerkers parkeren er lang voor hun reis via station Sassenheim naar Schiphol. Zij vertrekken met koffers en de auto's blijven er meerdere weken staan. De melder geeft als suggestie aan om de bewoners een parkeervergunning te geven of bedrijven aan te schrijven om niet in de wijk maar op eigen terrein te parkeren. Maar in ieder geval om actie te ondernemen om het nijpend tekort aan parkeerplaatsen op te lossen. In een antwoord geeft B&W aan dat de ervaren overlast van bedrijfsbussen bekend is bij de gemeentelijke afdeling Handhaving. Verder houdt de gemeente bij herinrichting van straten en wijken rekening met het onderwerp. Voor wat betreft het weren van bedrijfsbusjes in woonwijken, is er bestaande regelgeving. Er gelden maximale afmetingen voor geparkeerde en uitzichtbelemmerende voertuigen binnen de bebouwde kom van de gemeente. Het opstellen van nieuwe regelgeving vindt de gemeente vooralsnog niet wenselijk, omdat dit extra handhaving vraagt, aldus de gemeente. (NK)