Twee leden van het comité protesteren tijdens de officiële opening van 'de Klink' tegen de komst van twee windmolens bij Akzo. De molens zijn na plaatsing vanaf het recreatiegebied goed zichtbaar. | Foto: pr.
Twee leden van het comité protesteren tijdens de officiële opening van 'de Klink' tegen de komst van twee windmolens bij Akzo. De molens zijn na plaatsing vanaf het recreatiegebied goed zichtbaar. | Foto: pr. Foto: pr.

Spandoek bij 'windmolen'

Regio n Het Comité tegen Dreiging Windmolens bij Akzo heeft tijdens de opening van de Klinkenbergerplas een ludieke spandoeken-actie gehouden. Dat gebeurde tegen de achtergrond van het kleine watermolentje bij het strandje. Met het spandoek 'Akzo: deze molen is groot genoeg' wilde de actiegroep de aandacht vestigen op het streven om de windturbines, die Akzo op het terrein op een steenworp afstand van de Klinkenbergerplas wil neerzetten, tegen te houden.

Het Comité vertegenwoordigt diverse VvE's, wijk- en buurtverenigingen in Warmond, Sassenheim, Voorhout en Oegstgeest. Enkele comité-leden hebben kort gesproken met gedeputeerde Han Weber. De gezamenlijke provincies hebben met het Rijk afgesproken om 6000 MW aan windenergie op land te realiseren voor 2020. Voor Zuid-Holland is de ambitie om hiervan 735,5 MW aan windturbines te plaatsen. De twee windmolens bij Akzo zijn onderdeel van dat plan.