Historische Kring in teken van Cultuur Verheft

Voorhout n Op ludieke wijze is onlangs de tentoonstelling 70 jaar Cultuur Verheft geopend. Op zaterdag 31 maart is de expositie te bezichtigen tijdens de inloop, van 10.30 tot 12.30 uur in het Kenniscentrum aan de Bonekruidstraat tegen over nummer 30.

De tentoonstelling 70 jaar Cultuur Verheft in de Foranholtezaal is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de Historische Kring Voorhout. De expositie is voor alle (oud)leden, donateurs en belangstellenden van de in 1947 opgerichte toneelvereniging. De vele foto's, posters, oude uitnodigingen, toneelboekjes, leuke anekdotes en heel veel andere zaken zijn er te bezichtigen. Ook vind je op de tentoonstelling terug, de bijdrage die Cultuur Verheft door de jaren heen heeft geleverd aan onder andere de intochten van Sinterklaas, 1000 jaar Voorhout, de feesten in de Ruïne van Teylingen en theaterdiners.

Verder bij binnenkomst op het Raadhuisplein treffen de bezoekers de vele voorwerpen aan uit het historisch verleden van het oude Voorhoutse gemeentehuis jaren 1906-1991. Aan de linkerhand is gelijk de Foranholtezaal met de expositie. Aan de rechterkant, in de Oosthoutzaal, staan in de vitrines uitgestalde unieke aanwinsten uit de historie van Voorhout. Verder kunnen bezoekers volop bladeren door de tientallen fotoboeken met duizenden foto's uit een ver en recent verleden. Ook de vele boeken in de boekenkasten zijn er om kennis te nemen van en over het historisch verleden van Voorhout, de bollenvelden, familiegeschiedenissen en boerderijen. Bestuursleden zijn aanwezig om bezoekers rond te leiden en vragen te beantwoorden.

Het bestuur is nog altijd geïnteresseerd in foto's en voorwerpen uit het historisch verleden van Voorhout, die bezoekers kunnen laten scannen of schenken.

De volgende inloop is op woensdag 11 april van 14.00 tot 16.00 uur.