Informatie- bijeenkomst JvB-fonds

Teylingen n Het Jacoba van Beierenfonds organiseert op donderdag 5 april de jaarlijkse informatiebijeenkomst, om 17.00 uur bij van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden (Warmonderweg 8).

Het Jacoba van Beierenfonds Teylingen is opgericht in 2015, om lokale samenwerkingen van burgers die voor een verbeterde leefbaarheid zorgen, te financieren en te faciliteren. Daarnaast is het Jacoba van Beierenfonds hèt aanspreekpunt voor burgerinitiatieven, maar ook voor verenigingen en bedrijven, die een lokaal initiatief in Teylingen willen ondernemen.


Sinds het fonds is opgericht heeft het vele lokale projecten en initiatieven ondersteund. Onder andere op het gebied van natuur, cultuur, sport, educatie, welzijn, economie en maatschappij. Tijdens de jaarlijkse informatieavond laat het fonds met trots zien, welke initiatieven er in 2017 zijn ondersteund.

Daarnaast zal het Jacoba van Beierenfonds de plannen tijdens deze bijeenkomst presenteren. Daarnaast willen de bestuursleden in gesprek over hoe ideeën en initiatieven van inwoners te ondersteunen en de samenhang in onze gemeente te versterken. Alle inwoners worden uitgenodigd om aanwezig te zijn. Om organisatorische reden wordt verzocht om vooraf aan te melden via info@jacobavanbeierenfondsteylingen.nl.


Tabletcursus: Android voor beginners

Sassenheim n In de bibliotheek (Kerklaan 42) start in mei de vierdelige cursus Android tablet voor beginners.

De cursus is voor bezitters van een tablet die graag meer willen leren over de mogelijkheden, zoals e-mail lezen en beantwoorden, het gebruik van internet, skype en spelletjes spelen.

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur en wordt gegeven door vrijwilligers van Seniorweb. Deelnemers dienen hun eigen Android tablet mee te nemen. In totaal nemen zes mensen deel aan de cursus, zodat er voldoende ruimte is voor aandacht en vragen.

De cursus start op woensdag 2 mei en is daarna op 9, 16 en 23 mei, iedere keer om 14.15 uur. Deelname bedraagt 35 euro voor leden van de bibliotheek en Seniorweb, en 40 euro voor niet-leden.

Deelname kan in alle vestigingen aan de balie van de bibliotheek geregeld worden en ook via www.bibliotheekbollenstreek.nl.


Lees meer op deteylinger.nl

redactie n De Teylinger is ook online te vinden. Meer artikelen zijn te vinden op www.deteylinger.nl.