Langer thuiswonen met Stek en Vooruitgang

Teylingen n Senioren blijven steeds langer thuis wonen. Maar wat als door (kleine) ongemakken de woning aangepast moet worden? Wat zijn de mogelijkheden? Welke weg te bewandelen? Of toch (verplicht) verhuizen? Om op deze vragen antwoord te krijgen, organiseert KBO Teylingen samen met de woonstichtingen Vooruitgang en Stek drie bijeenkomsten. De aftrap is in Sassenheim op maandag 16 april in Sassembourg (Jan van Brabantweg 1). De bijeenkomst begint om 14.30 uur.

De informatiebijeenkomst gaat over mogelijkheden om zelfstandig te blijven wonen, aanpassingen in huis, de regelgeving in grote lijnen, hoe dat betaald wordt, inschrijven voor woningen of een woon- of zorgcentrum. Hoeveel seniorenwoningen telt bijvoorbeeld Sassenheim? Zijn er wachttijden? Werken Vooruitgang en Stek mee aan de bouw van woonservicezones?

De bijeenkomst is gratis, maar vanwege het beperkte aantal plaatsen is aanmelden verplicht. Aanmelden kan vanaf 3 april tot en met 10 april bij het secretariaat KBO Teylingen via kboteylingen.secretariaat@gmail.com of bel 06-18184053 (tussen 11.00 en 13.00 uur).

Deze informatieve bijeenkomsten worden in het najaar ook in Voorhout en Warmond gehouden.


Ruim 600 zonnepanelen voor Bernardus

Sassenheim n Bij woonzorgcentrum Bernardus worden deze maand 680 zonnepanelen op het dak geplaatst. Daardoor wordt aan de Hoofdstraat 20 procent van de benodigde energie geleverd door de zonnepanelen. Dat is 180.000 Kwh op jaarbasis, vergelijkbaar met het verbruik van zo'n 50 gezinswoningen.

"Deze investering is goed voor het milieu én voor de portemonnee. Het maakt deel uit van een omvangrijk energiebesparingsprogramma waarbij onder andere traditionele verlichting door energiezuinige led-verlichting wordt vervangen en energieverslindende apparatuur door energiezuinige," schrijft een woordvoerder van zorgorganisatie Marente.

De levensduur van de zonnepanelen is ongeveer dertig jaar en de investering is na acht jaar terugverdiend.


SnuffelCollege

Sassenheim n Een veilige omgang tussen hond en kind. Dat is het doel van het Sophia SnuffelCollege, een scholenproject van de Koningin Sophia-Vereeniging tot Bescherming van Dieren. Onder andere op vrijdag 23 maart en 6 april is er een SnuffelVrijwilliger met haar hond op bezoek bij groep 1/2 en 3 van basisschool de Kinderburg. Meer informatie via www.sophiasnuffelcollege.nl.