Erik Wijten opent de score voor The Bassets. | Foto: pr.
Erik Wijten opent de score voor The Bassets. | Foto: pr. Foto: pr.

The Bassets pakt punt tegen landskampioen

Sassenheim n Voor de rugbyers van The Bassets uit Sassenheim is het laatste gedeelte van de competitie aangebroken. Na een Interland periode had trainer Phil Leck gehoopt zijn selectie weer op oorlogssterkte te hebben tegen de regerend landskampioen RCH uit Hilversum. Dat was ten dele gelukt, maar het blessureleed was bij veel spelers groter dan verwacht. Toch had Leck een team op de been kunnen brengen dat RCH in Sassenheim het lastig zou moeten maken.

RCH, dat bestaat uit internationals en buitenlandse gastspelers, liet zich in de eerste helft niet verrassen. Ze speelde degelijk en de Sassenheimse ploeg kon alleen maar tegenhouden. Slechtseen keer konden The Bassets een goede aanval opzetten, die dan ook bekroond werd met een score. De rust werd ingegaan met een niet meer te overbruggen achterstand van 7-31. Toch was Leck tevreden en zag kansen om een bonuspunt binnen te harken, die er met vier keer scoren te verdienen is. The Bassets stroopte de mouwen op en speelde bij vlagen goed rugby. Daarbij kon score niet uit blijven. RCH liet de teugels iets vieren en daarvan maakte The Bassets slim gebruik. Toen de strijd gestreden leek drukte The Bassets hun verdiende vierde try. Op de einduitslag van 26-71 valt niets af te dingen en een bonuspunt pakken tegen de landskampioen verdient wel enig respect en geeft veel vertrouwen.

Aankomende week speelt The Bassets in Naarden tegen de nummer twee 'T Gooi.

Ter Leede wint en heeft koploper in vizier

Sassenheim n Ter Leede heeft de wedstrijd tegen AFC gewonnen door een benutte penalty van Jeffrey Bok.

Grote man bij de Sassenheimse ploeg was Joey van den Berg. De spits opende in de 24ste minuut de score. Zes minuten later maakte AFC weer gelijk.

De tweede helft werd een doelpuntenspektakel. AFC kwam als eerste op voorsprong, maar vijf minuten later pareerde aanvoerder Rob Zandbergen dat doelpunt. Vervolgens zette Van den Berg Ter Leede voor de tweede keer op voorsprong (3-2), al was dat opnieuw van korte duur. AFC trok opnieuw de stand gelijk. Uiteindelijk bracht een penalty van Jeffrey Bok de winst voor de Sassenheimers. Door de winst staat Ter Leede nog op zes punten achterstand van koploper Noordwijk. Die verloren verrassend van Jodan Boys.

Ruime winst Teylingen

Sassenheim n In Alphen aan den Rijn had Teylingen een makkelijk middag. Door de winst staan de Sassenheimers op de zesde plek en zette ze een stap richting handhaving in de tweede klasse.

Teylingen kende een goede start en kwam via Tom van der Vlugt op 1-0. Lasse van Wijk zorgde voor een comfortabele ruststand. In de extra tijd van de eerste helft schoot hij de 2-0 binnen. Na rust ging de Sassenheimse ploeg op jacht naar meer doelpunten. Invaller Melvin van der Krogt tekende voor de 3-0. Een minuut later scoorde een andere invaller. Thomas van Kesteren mocht in de 88ste minuut de 4-0 eindstand op het scorebord zetten.

Door de winst stijgt Teylingen en staat het op de zesde plaats. Handhaving is binnen handbereik. Op maandag 2 april, Tweede Paasdag, speelt Teylingen de thuiswedstrijd tegen HVV.

Warmunda deelt punten

Warmond n Nummer twee RKDES kende een lastige middag in Warmond. Warmunda kwam op voorsprong door een doelpunt van Chafik Belmamoune. Pas na de rust kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. Selmo Kurbegovic zette Warmunda opnieuw op voorsprong. Lang leken de punten in Warmond te blijven, maar de in negentigste minuut verdween een volley in de touwen (2-2).