Foreholte pakt punt in De Kwakel

Voorhout n Foreholte kwam op voorsprong tegen KDO, maar ging uiteindelijk met een punt naar huis.

Foreholte had een behoorlijke aderlating in de basisopstelling. 'Man of the match' van de afgelopen weken, Sten Admiraal, bleef met een hamstringblessure aan de kant. Bas Rotteveel had de ondankbare taak vanuit zijn goede presteren in Foreholte 2 om Admiraal te vervangen.

KDO pakte vanaf de aftrap het initiatief in de wedstrijd. Binnen tien minuten hadden de Voorhouters al op een kansloze achterstand kunnen staan. Spits Matthijs van Rijn testte tweemaal Foreholte-keeper Matthijs Guijt, linkerspits Jesse Stange kwam een teenlengte te kort om de bal binnen te tikken en broer Joeri Stange plaatste de bal vanuit een vrije trap achteloos op de buitenkant van de paal. De van hoofdklasser Argon teruggekeerde Jesse Stange was een voortdurende plaag voor zijn directe tegenstander Joost van Dam. Nadat hij opnieuw keeper Guijt had getest moest Joost van Dam bij een volgende gevaarlijke KDO-aanval wel een gele kaart pakken. Op zich was het een wonder dat de Voorhouters overeind bleven, maar na een half uur kwamen ze voorzichtig aan aanvallen toe. Vanuit de eerste corner kopte juist Joost van Dam schitterend raak in de verre hoek (0-1). Foreholte haalde verder ongeschonden de rust, hoewel menig KDO'er beweerde dat de bal bij een van de laatste KDO-aanvallen over de doellijn was gegaan.

Het was een volkomen logische maar frustrerende beslissing dat doelpuntmaker Joost van Dam in de rust gewisseld werd voor Mink Schinkelshoek. De rechtervleugelverdediger gaf Jesse Stange niet meer de ruimte om echt gevaarlijk te worden en Stange werd aan het eind van de wedstrijd gewisseld. Na veertig seconden in de tweede helft stond Matthijs van Rijn voor naamgenoot Guijt. Niet voor de laatste keer kwam de Voorhoutse keeper als winnaar uit de strijd. Foreholte werd door KDO vastgezet op eigen helft en het wachten was op een Kwakels doelpunt. Dat kwam in de 54e minuut toen een zoveelste corner door de Voorhoutse verdedigers verkeerd werd beoordeeld waardoor middenvelder Sven Vlasman bij de tweede paal kon binnenkoppen (1-1). Toni Arroyo werd na een gele kaart gewisseld voor de goed invallende Jesse Tijsen en als laatste werd A-junior Stan Spies ingebracht voor de moegestreden Bas Rotteveel. Tussendoor had Vlasman nog verdekt op de lat geschoten en had keeper Matthijs Guijt met een fabuleuze redding de bal uit zijn doel geranseld.

De laatste tien minuten kenmerkten zich door tweeslachtigheid. KDO wilde wel doordrukken, maar waren ook angstig voor de speldenprikken van de Voorhouters. Want ja, de uitvallen van Foreholte waren doelgericht en met een beetje mazzel hadden de wedstrijdpunten gestolen kunnen worden. Dat was niet terecht geweest, maar wel prettig in de strijd tegen degradatie. Nu vierden spelers en supporters het zwaar bevochten punt in de KDO-kantine.