Tweede van Foreholte ongeslagen kampioen

Voorhout n Het tweede damesteam van handbalvereniging Foreholte is overtuigend kampioen geworden. Ze spelen volgend seizoen in de landelijke tweede divisie.

Foreholte kende een slechte start in de eigen sporthal de Tulp. Tegenstander SC Twist wist met fel, snel, beweeglijk en gevarieerd handbal de Voorhoutse ploeg bij te blijven.

Foreholte verzuimde regelmatig de vrije kansen te verzilveren en verdedigend lieten ze zich afleiden door de aanvallende aspiraties van hun tegenstander. Veel hadden ze te danken aan het vele goede keeperswerk van Williënne van der Plas en in de tweede helft van junior Romy Verweij.

Halverwege de eerste helft was de stand nog steeds gelijk, 6-6, maar na 20 minuten name de vaardigheden bij de bezoekers afnemen. Foreholte ging op een andere manier verdedigen en beetje bij beetje namen zij afstand. Door een paar zeven meters en wat snelle breaks was het 13-9 bij rust.

Gemiste kansen

De tweede helft liet Foreholte het in zoverre afweten, dat ze 33 pogingen nodig hadden voor 11 doelpunten. En hier zaten volledig vrije kansen, alleen voor de keepster, bij. Gelukkig was het verdedigend in orde en had ook SC Twist wel erg veel moeite met scoren. In totaal kwam de thuisploeg tot twee goals. Foreholte kon profiteren van de overtal situaties en na tien minuten was het 18-10. Door de vele gemiste kansen was het tien minuten later slechts pas 20-11. Tot aan het slot ging het wat beter en konden de dames feest gaan vieren met een ruime overwinning, 24-11.

Voor Foreholte scoorden Nikki vd Post (6), Merel van Drueten (5), Anouk Zwaan (4), Anabel Arroyo (3), Manon Morriën en Noëlle Vos (allebei 2), Mariska Poot en Feline Verweij (allebei 1). Lot van Kampen, Lisanne Ruiter, Romy van Duin en Dana Cornelissen completeerden het kampioensteam.

promotie

Na een geheel ongeslagen seizoen, waarin twintig keer werd gewonnen en een keer gelijk en nog één te gaan, sloten de reserves van de eredivisionist uit Voorhout hun competitie in de Hoofdklasse grandioos af met een kampioenschap en sluiten volgend seizoen aan in de landelijke tweede divisie. In deze klasse speelde het team van dames 1 vijf jaar geleden nog.