Ieder kind zwemdiploma-c

Voorhout n A staat voor Aanleren, B staat voor Beter en C staat voor Compleet. Dat is ook de reden waarom alle kinderen aangeraden wordt om ook voor zwemdiploma C te gaan. Naast het feit dat het zwemdiploma ABC dan 'compleet' is, zijn er nog tal van redenen om hiervoor te kiezen.

De naam van het ABC-traject zegt het eigenlijk al: Zwem-ABC. Het tussentijds stoppen wil dus zeggen dat een kind vaardigheden mist om zichzelf in veiligheid te brengen. Daarom hamert de zwemvereniging er altijd op nog even door te gaan om het volledige Zwem-ABC te halen. Zo is het zeker dat een kind in alle omstandigheden klaar is om zichzelf te redden.

Wakzwemmen

Waarom het c-diploma? Om de zwemvaardigheid te verbeteren tijdens het c-diploma leren kinderen onder andere 'survival zwemmen'. Dat wil zeggen, zwemmen met een lange broek, shirt met lange mouwen, een jas en schoenen. Tijdens de zwemlessen leren de kinderen verschillende vaardigheden zoals over en onder een mat door zwemmen, het wak-zwemmen en het watertrappen. Ook 50 meter school- en rugslag zwemmen is een onderdeel van het survival zwemmen.

Verplicht?

Is het c-diploma verplicht? Nee. Wordt het aangeraden? Ja. Alleen met zwem-ABC is een kind écht voorbereid op een leven lang (veilig) zwemplezier. Met de komst van zwemparadijzen met wildwaterglijbanen en veel nieuwe vormen van waterrecreatie, hebben kinderen andere vaardigheden nodig dan vroeger. Deze vaardigheden leren kinderen vooral tijdens de lessen van het c-diploma.

Lessen

De Columbiaan geeft zwemlessen op maandag of donderdag van 16.45 uur tot 17.45 uur in de KTS in Voorhout, speciaal voor kinderen tussen de 7 en 11 jaar. Ook in zwembad de Wasbeek in Sassenheim zijn lessen voor het c-diploma. Kijk voor meer informatie op www.columbiaan.nl of www.stiwa.nl.