Vroege vogels luisteren naar vogels in Park Rusthoff. | Foto: pr.
Vroege vogels luisteren naar vogels in Park Rusthoff. | Foto: pr. Foto: pr.

Excursie vroege vogels

Sassenheim n De vroege vogelexcursie is op zondag 8 april om 7.00 uur Park Rusthoff. Onder leiding van Willem-Jan Hooijmans van Vogelwerkgroep Teylingen gaan de deelnemers in de vroege ochtenduren luisteren en genieten van het vroege voorjaarsconcert van in het park aanwezige vogels.

Zowel standvogels, late wintergasten als vroeg teruggekeerde trekvogels zijn dan te beluisteren. Er is altijd kans op een verrassing. Misschien laat de schuwe groene specht zich wel horen en zien of staat er een klepperende ooievaar op het paalnest. Niet alleen is er veel aandacht voor vogelgeluiden, maar ook wordt geprobeerd om zoveel mogelijk vogelsoorten te zien te krijgen. Rond 50 verschillende vogelsoorten zijn in en vanuit het park vastgesteld in de maand april.

Na afloop van de excursie wordt, onder het genot van een kopje koffie/thee, het soortenlijstje ingevuld en bekeken hoeveel verschillende vogelsoorten er zijn waargenomen. Ook is er dan meer gelegenheid om vragen over de avifauna van het park te stellen.

Vooraf aanmelden is niet noodzakelijk en de toegang is gratis. Verzamelen bij Paviljoen 't Sassenest. Een verrekijker meenemen is handig. Kijk voor actuele informatie op www.parkrusthoff.nl. Meer over de Vogelwerkgroep Teylingen via www.vogelwerkgroepteylingen.nl.


Speeltuinen weer open

Sassenheim n Speeltuinen DVV (Sporthoflaan) en Bijdorp (Krelagehove) gaan op zaterdag 31 maart weer open.

Om 11.00 uur kunnen de kinderen in beide speeltuinen op zoek naar de verstopte eieren. Het is meteen ook de start van het speeltuinseizoen.

Vanaf deze paaszaterdag is speeltuin DVV tot en met de herfstvakantie elke werkdag en zaterdag geopend. Meer informatie is te vinden op www.speeltuinverenigingDVV.nl.

Bij speeltuinvereniging Bijdorp zijn op de 31ste tot en met 15.00 uur allerlei activiteiten. Anne van der Deijl van de Toverkist komt de kinderen de hele dag schminken. De medewerkers van Kinderdagverblijf Het Eikenbos uit Sassenheim zijn ook aanwezig en geven de kinderen een glittertatoeage. Op de achtergrond draait DJ-DJEFF uit Hillegom muziek voor jong en oud.

De speeltuin is vanaf dinsdag 3 april elke middag open, mits er vrijwilligers beschikbaar zijn en de weersomstandigheden goed zijn. Maandag tot vrijdag open van 15.30 tot 17.00 uur en op woensdagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur. In alle vakanties is het voornemen om elke middag open te zijn van 13.30 uur tot 17.00 uur. Meer op www.bijdorp.com.