Projectkoort Jozef zoekt zangers voor oratorium

Sassenheim n Het prachtige oratorium Jozef is een nieuw geschreven werk van de hand van componist Marco den Toom en tekstschrijvers Bert Noteboom en Judith Verwaard en inmiddels door meerdere koren uitgevoerd. Onder leiding van dirigent Ad de Joode wordt dit oratorium (bij voldoende aanmelding) eind november in Sassenheim ten gehore gebracht.

"Het eeuwenoude verhaal van Jozef wordt op een hedendaagse en zeer toegankelijk muzikale wijze in de Nederlandse taal verteld. Naast de geschiedenislessen die in het oratorium zijn meegenomen, herkennen we ook veel praktijken van vandaag de dag. Jaloezie, huiselijk geweld, verleiding tot overspel, gevangenschap en honger was toen, maar ook nu aan de orde van de dag," aldus de organisatie.

Het projectkoor Jozef is op zoek naar zangers en zangeressen. De achttien koorrepetities zijn iedere maandagavond van 20.00 tot 21.30 uur in de Julianakerk (Julianalaan 6). De repetitiedagen zijn op 14 en 28 mei, 4,11,18 en 25 juni, 3, 10, 17 en 24 september, 1, 8, 15, 22 en 29 oktober, en op 5, 12 en 19 november.

Aanmelden kan tot vrijdag 20 april via jozef2018@gmail.com onder vermelding van naam, adres en zangstem. Op basis van het aantal aanmeldingen wordt bepaald of het project doorgang kan vinden en worden de kosten voor deelname bepaald. In de week van 23 april ontvangen aanmelders hierover bericht.


Bollenstreek krijgt eigen Engelstalige reisgids

Sassenheim n De 'Travel Guide for the Dutch Flower Region & Keukenhof' wordt op vrijdag 6 april gepresenteerd. Wethouder Kees van Velzen krijgt het eerste exemplaar overhandigd.

De reisgids is geschreven voor de buitenlandse toeristen die de Bollenstreek bezoeken. Zij kunnen lezen onder andere over de geschiedenis en de bezienswaardigheden van de zes gemeenten met
in totaal elf dorpen in de Bollenstreek. Ook worden bij elke gemeente de hotels en restaurants genoemd, net als de activiteiten en recreatiemogelijkheden. In de gids staat ook praktische informatie over zaken als openbaar vervoer, klimaat, winkelen en evenementen.

Auteur van de gids is Marti van Beek, geboren in Lunteren, in 1999 naar Teylingen gekomen en sindsdien woonachtig in Voorhout, samen met zijn vrouw en twee kinderen.

De presentatie is om 20.00 uur in boekhandel Wagner. De toegang is gratis.