Burgemeester Carla Breuer feliciteert het bruidspaar Jan en Cock van der Geest - van den Nouland. | Foto: PvK
Burgemeester Carla Breuer feliciteert het bruidspaar Jan en Cock van der Geest - van den Nouland. | Foto: PvK Foto: Piet van Kampen

'We hebben er eigenlijk nooit bij stil gestaan'

n Huwelijksmijlpaal voor Jan en Cock van der Geest

Voorhout n Hun huwelijk is zeer harmonieus en Jan van der Geest (86) en echtgenote Cock (82) van der Geest-van den Nouland beseffen het maar al te goed. Het is op 10 april de dag waarop zij 60 jaar geleden elkaar op een zeer koude dag elkaar de warme liefde voor altijd beloofden. "We zijn altijd gewoon door gegaan en hebben er eigenlijk nooit bij stil gestaan," beseft Cock na al die jaren.

Door Piet van Kampen

Het diamanten paar woont hun huwelijksleven lang al in Voorhout, maar het zijn geboren Sassemers. Na hun huwelijksdag kregen zij de kans om in de Julianalaan te gaan wonen. Later verkaste het paar naar Schoonoord, waar zij nu nog naar volle tevredenheid hun dagen doorbrengen. "We hebben ons altijd Voorhouters gevoeld," is het echtpaar eensgezind. Jan en Cock werden de gelukkige ouders van Conny, Jan, Leo en Daniƫlle. Ondanks hun gelukkige leven kende huize Van der Geest zoals menig huisje ook een kruisje. Een zwaar kruis.

Het overlijden van hun dochter Conny, nu vijf jaar geleden, heeft een diepe wond in het gezin geslagen. Anderzijds werd het echtpaar wel weer gezegend met vijf kleinkinderen, waar zij erg trots op zijn.

Stoelendans

Even terug in de tijd tijdens het gezellige gesprek met het paar. "Hoe hebben jullie elkaar ontmoet?". Wie o wie durft? Cock neemt het woord. "Op een verjaardag van mijn zus was hij er ook en we deden stoelendans. Op zeker moment stond hij voor me en ik dacht dat we wel wat in elkaar zagen," zegt Cock. De bruidegom ondeugend: "Jij had zulke mooie kuiten," schatert hij. Kijk, dat is nou een mooi voorbeeld van een harmonieus huwelijk. Lachen met elkaar.

Jan verdiende de kost met zijn eigen administratiebedrijf, Cock voedde de kids op en handwerkte veel. Samen hebben ze veel beleefd, zoals mooie reizen naar Amerika, Indonesiƫ en genieten van hun vakantiehuisje in Frankrijk. Ook samen bridgen, nog dagelijks een wandelingetje en een spelletje Rummikub. Jan kookt graag of is in de tuin te vinden.

Samen met de kinderen gaan zij binnenkort deze huwelijksmijlpaal gezellig vieren bij strandpaviljoen de Zeemeeuw in Noordwijk.