VVD in gesprek met Trilokaal en D66, CDA is 'verbaasd en verrast'

Teylingen n De VVD Teylingen gaat deze week om tafel met Trilokaal en D66 om te praten over een nieuw te vormen coalitie. De andere huidige college-partij CDA is hierbij niet uitgenodigd. In een reactie zegt het CDA hier verbaasd over te zijn.

"De nieuwe fractie van de VVD heeft zijn eerste politieke zet gedaan. Het CDA wordt in eerste instantie uitgesloten van de onderhandelingsgesprekken over een nieuw te vormen coalitie. De CDA fractie is verrast en verbaasd over dit voornemen.
Het CDA vindt namelijk, met de inwoners van Teylingen, dat de politieke partijen hun gezamenlijke verantwoordelijkheid moeten nemen en hun uiterste best moeten doen voor een coalitie die zoveel mogelijk recht doet aan de verkiezingsuitslag in de Teylingse dorpen."

Bij de gemeenteraadsverkiezingen werd de VVD opnieuw de grootste partij en staat op zeven zetels. CDA en Trilokaal volgen met vijf zetels. D66 verloor twee zetels en staat op drie.

"We werden de grootste partij in Warmond," vervolgt het CDA. "Kijkend naar de verkiezingsuitslag lag een uitnodiging door de VVD voor een serieuze verkenning van een coalitie met de top drie partijen, CDA en Trilokaal, het meest voor de hand."

Vorige week heeft de VVD als grootste partij verkennende gesprekken gevoerd met vertegenwoordigers van alle fracties in de gemeenteraad van Teylingen. Daarna is op basis van een aantal afwegingen een voorkeur ontstaan om een coalitie te vormen van VVD, Trilokaal en D66. Vanaf dinsdag 3 april gaan de drie partijen opnieuw in gesprek en in onderhandeling om te komen tot een gezamenlijk programma.