Veel kinderen (en hun ouders) gaan op zoek naar de paaseieren in speeltuin Bijdorp. | Foto: Piet van Kampen
Veel kinderen (en hun ouders) gaan op zoek naar de paaseieren in speeltuin Bijdorp. | Foto: Piet van Kampen Foto:

Zonnige start van het nieuwe speeltuinseizoen

Sassenheim n Het mooie weer lokte op paaszaterdag tientallen kinderen met hun ouders naar speeltuin Bijdorp. Het paaseieren zoeken in het speelparadijsje was tevens de officiƫle opening van het speeltuinseizoen, waarin veel kinderen uit de wijk hun vertier weer zullen vinden.

Door Piet van Kampen

Er heerst een gezellige, ontspannen sfeertje aan de Krelagehove en zo tegen de klok van tien loopt het aardig vol. De jongsten trappelen van ongeduld om de jacht op de eieren te openen. Natuurlijk was de Paashaas ook ter plekke en had een goed gevulde mand bij zich.

Gouden ei

"We gaan aftellen," roept vrijwilligster Andrea en daarna begint de zoektocht. Dwars door elkaar heen rennen, zoeken en juichen als er een vondst werd gedaan. "Mama ik heb er al twee," klinkt het juichend uit de mond van de blije Roy. Voor alle gevonden eieren is er een chocolade eitje en voor de gouden eieren is de bonus een chocoladehaas.

Speeltuinen weer open

Het paaseieren zoeken is traditioneel de start van het speeltuinseizoen in Sassenheim en Warmond. Ook de Sassenheimse speeltuin DVV aan de Sporthoflaan en speeltuinvereniging Beatrix aan de Vooruitgangdreef, en de Warmondse speeltuin het Vossenhol aan de Bernhardstraat zijn vanaf deze week weer geopend.