Bond benadert gemeente over schaatshal

Teylingen n De schaatsbond KNSB heeft de gemeenteraadsleden een brief gestuurd om geld te verkrijgen voor het plan voor een 333-meter ijshal in Leiden.

De gemeente Leiden wil de kosten voor een baan van 250 meter op zich nemen en niet de 333-meter. De aanvullende financiering moet uit de regiogemeenten komen. De KNSB bepleit nu de financiële middelen bij de buurgemeenten te sprokkelen. Uit cijfers blijkt dat namelijk zestig procent van de gebruikers van de uit de regio komt en een 333-meter ijsbaan biedt betere trainingsmogelijkheden voor de jeugdige schaatsers en talenten en de mogelijkheid om officiële wedstrijden te organiseren. Al jarenlang pleiten de schaatsliefhebbers overigens in de regio voor de grote ijshal. Op 9 april is vooraf aan de raadscommissie Welzijn voor de nieuwe raadsleden een informatiemarkt georganiseerd waar ook de ijsbaan zich zal presenteren. (NK)


Excursie bij Huys te Warmont

Warmond n De gidsen van IVN Leiden geven op zondag 8 april om 14.00 uur de eerste excursie van dit jaar op het landgoedbos van Huys te Warmont. Het landgoed bestaat uit rechte en slingerende paden en lanen met oude eiken en beuken. De stinzeplanten zoals het lenteklokje en de voorjaarshelmbloem staan fraai in bloei. Van alle kanten hoor en zie je vogels. Hoog in de bomen zijn de reigers actief. Allemaal zijn ze druk met verdedigen van territoria, vrouwtjes versieren of nesten bouwen. De start van de wandeling is bij de ingang van het bos (Herenweg 139). Parkeren kan (vlakbij) aan de Beatrixlaan. Meer informatie op www.ivn.nl/leiden.


Reumafonds: 6012,53 euro

Voorhout n Het Reumafonds bedankt alle collectanten, comitéleden en inwoners van Voorhout voor hun inzet en bijdrage aan de landelijke collecte week. Tijdens de collecte van 19 tot en met 24 maart hebben zij met elkaar in totaal 6012,53 euro opgehaald. Met deze donaties kunnen onderzoeken worden gefinancierd die de oorzaak van reuma kunnen achterhalen en verbeteringen in de behandelingen kunnen realiseren. Dit helpt het leven van 2 miljoen Nederlanders te verbeteren. Meer op www.reumafonds.nl.