Chris Tetteroo krijgt de Zilveren Barensteel uitreikt van wethouder Kees van Velzen. | Foto: Piet van Kampen
Chris Tetteroo krijgt de Zilveren Barensteel uitreikt van wethouder Kees van Velzen. | Foto: Piet van Kampen Foto: Piet van Kampen

'Zeer verrast en vereerd' met Zilveren Barensteel

Voorhout n Vijf jaar geleden werd hem het lintje als Lid in de Orde van Oranje-Nassau al opgespeld. Vorige week dinsdag kwam daar nog eens een onderscheiding bij. Wethouder Kees van Velzen die aan het einde van zijn politieke carrière in de gemeente Teylingen –voordien in Voorhout- bij Chris Tetteroo een kleinood mocht opspelden.

Door Piet van Kampen

Eerder al werd de gemeentelijke onderscheiding de Zilveren Barensteel uitgereikt aan inwoners die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de gemeenschap. Ook Chris Tetteroo (64) behoort tot deze categorie. Na 37 jaar voorzitterschap van de toneelvereniging Cultuur Verheft droeg hij na de laatste vergadering de voorzittershamer over aan Anja Jansze. Die had samen met twee collega-acteurs nog een aardige scène in petto en verrasten hem met een boek vol herinneringen met bijdragen van de leden. Hij werd tevens tot erelid benoemd.

Climax

De zelfbedachte act deed bij de scheidende preses de lachspieren nogal behoorlijk te keer gaan. Daarna werd het echter serieus toen Van Velzen het woord nam. De aftredende bewindsman somde de verdiensten van de sympathieke Tetteroo op. Niet alleen zijn enorme inbreng bij de toneelclub, maar ook was hij bij talloze activiteiten betrokken. "Wij zijn trots op mensen zoals jij, die zich breed inzetten voor de maatschappij," prees de wethouder hem. "Als Sinterklaas heb jij ook vele kinderen voor de gek gehouden maar jij weet ook mensen te stimuleren". Vervolgens was het tijd voor de climax van de avond toen bij Tetteroo de Zilveren Barensteel werd opgespeld. De gedecoreerde vond het een bijzondere avond. "Toen ik Kees binnen zag komen wist ik van niks. Wel was zijn vader vroeger ook lid van de club. Ik ben echter zeer verrast en vereerd met deze onderscheiding," glimlacht hij bescheiden.