Topscoorder Britt van Leijden is zowel aanvallend als verdedigend de beste van het veld. | Foto: pr. Foto: pr.

Winst in nacompetitie

Voorhout n Foreholte heeft in de strijd om lijfsbehoud in de eredivisie, de eerste punten gepakt tegen E&O uit Emmen.

Vorige week verloren de Voorhoutse handbalsters nog onverwacht van SEW. Na deze domper moest het team van coach Ken van Hasselt tegen E&O winnen. Dat gebeurde niet in de eigen thuishal De Tulp, die al bezet was, maar in sporthal de Wasbeek in Sassenheim.

Foreholte had een moeizame start. Net als de tegenstander hanteerde de Voorhoutse ploeg een defensieve verdediging. Halverwege de eerste helft stond het 10-5. E&O kon redelijk bijblijven door in de verdediging flink fysiek te spelen. Dat resulteerde binnen 20 minuten in een rode kaart. Aan de andere kant moest Foreholte ook in de eigen verdediging aanpakken, want E&O denderde vaak door. Het resulteerde in tien penalty's voor Foreholte en twee voor E&O. Bij rust was het 14-11.

In de tweede helft werd het spel er niet beter op. Veel meningsverschillen, met name vanaf de zijkant, deden de wedstrijd geen goed. Beide teams gingen gebukt onder de vele tijdstraffen -allebei vijf keer-, hoewel de wedstrijd in feite sportief verliep. In de tweede helft liet Foreholte zien het betere van het spel te hebben. De afstandsschoten, cirkelspel, breaks en het keeperswerk waren veel beter verzorgd. Met name Britt van Leijden kende een goede dag, zowel verdedigend als aanvallend stak ze boven iedereen uit. Verder was de tweede helft erg rommelig door de vele strafworpen en de uitsluitingen. Via 20-13 en 26-15 werd het uiteindelijk 30-17.

Op zaterdag 7 april volgt de derde wedstrijd in de nacompetitie. VZV komt op bezoek in Voorhout. De wedstrijd begint om 20.45 uur. Daarna volgen nog een thuiswedstrijd en twee uitwedstrijden.