Verlies voor Foreholte

Voorhout n Foreholte kreeg op paaszondag te maken met de sterkste tegenstander van dit seizoen op. De wedstrijdpunten gingen dan ook naar tegenstander RKDEO.

In de eerste twintig minuten deed Foreholte nog wel degelijk mee in de wedstrijd. Goed doorzetten van aanvoerder Tom Bleijswijk bracht de bal bij Lucas Wiering, die op zijn beurt iets te lang wachtte en zijn schot geblokt zag worden. Even later ging een inzet van de Voorhoutse aanvoerder voorlangs. Wiering probeerde het vanuit een onmogelijke hoek, waarna Bleijswijk uiteindelijk de vuisten van doelman Hendriks trof.

Na enige tijd voetbalde RKDEO zich onder de eerste druk van de thuisclub uit. Het initiatief kwam in handen van de voetballers uit Nootdorp en de Voorhouters moesten achteruit. Vlak voor de rust dacht Jelle Geerlings veilig op keeper Guijt terug te kunnen spelen. Spits Tommie Simonis stond nadrukkelijk in de weg. Zijn eerste inzet werd nog wel gekeerd door keeper Guijt, maar in de rebound lag de bal alsnog in het doel (0-1). Met die doffe dreun gingen de Voorhouters de rust in.

Ongewijzigd kwamen beide ploegen uit de kleedkamers. RKDEO draaide onmiddellijk de duimschroeven weer aan. De Nootdorpers combineerden makkelijk en hanteerden moeiteloos de automatismen.Voordat er een uur gespeeld was haalde RKDEO de spanning uit de wedstrijd. Vanuit een aantal corners was centrale verdediger Twan Greeve nog voor het doel. Juist hij kopte een voorzet van Hayden Bergen boven Guijt in de touwen (0 -2). Tien minuten later was de wedstrijd beslist toen aanvoerder Rob van Hagen een toegekende strafschop benutte (0 -3). Beide trainers wisselden 'hun bank' in de wedstrijd en Foreholte kreeg kansen op een betere eindstand. Eerst speelde Joost van Dam de bal tegen sluitpost Hendriks aan, vervolgens kopte Toni Arroyo over. Het was tenslotte invaller Bas Rotteveel die de eretreffer op het scorebord zette (1-3). In de laatste minuten deed RKDEO nog een aantal pogingen om de laatste treffer in de wedstrijd te maken, maar na 93 minuten floot de scheidsrechter af.