Het Nederlands Pomponteam wint de wereldtitel in Lillehammer. | Foto: pr.
Het Nederlands Pomponteam wint de wereldtitel in Lillehammer. | Foto: pr. Foto: pr.

Inspiration laat zich zien op wereldkampioenschap

Voorhout n Acht solisten en vier teams van twirlvereniging Inspiration hebben tijdens de wereldkampioenschappen in het Noorse Lillehammer een goede indruk achtergelaten. Het team dance twirl behaalde een bronzen medaille. Met de landenteams was Inspiration twee keer succesvol: een derde plaats met het Largeteam Synergy en de wereldtitel met het pomponteam.

Achttien landen streden om de wereldtitels in Noorwegen, De Nederlandse equipe bestond uit 71 deelnemers, waaronder 14 meiden van Inspiration Voorhout. Op dinsdag 27 maart vertrokken de deelnemers van de nationale ploeg richting Lillehammer.

Finales

Op donderdagochtend kwam Selina Kok voor twirlvereniging Inspiration in actie op de onderdelen solo 2 baton en 1 baton. Ze behaalde een veertiende en zestiende plaats. Jilena Baggerman streed in de categorieën 2 baton routine, 1 baton, Super X Strut, Rythmic Twirl om de prijzen. Ze werd uiteindelijk twee keer vierde, zevende en achtste. In dezelfde klasse (junior) werd ook Celina Byrne op het onderdeel twirling 2 baton vijfde. In de senior klasse behaalde Sharon Goossens de veertiende plaats met het onderdeel twirling 2 baton. Het duo Sanne Copier en Naomi van der Drift behaalden in de sterke Senior klasse een vierde plek. Daarnaast behaalde Van der Drift ook de tiende en twaalfde plaats op twee individuele onderdelen. Nina Copier werd uiteindelijk negende.

Derde plaatsen voor teams

Ook teams van Inspiration kwamen in actie. Het senior twirl- en dance team en het large team wisten in januari de Nederlandse titel te bemachtigen. De meiden van het senior twirl- en dance team plaatsten zich voor de finale. De uitslag voor het onderdeel teamtwirling is door een fout in het rekenbestand op dit moment nog niet bekend. Het team dance twirl, met als thema huiselijk geweld, wist achter Noorwegen en Amerika een derde plaats te behalen.

Wereldkampioen

Op zaterdag kwam het Pomponteam van Nederland, met het thema terrorisme (hoop), in actie. Het team, bestaande uit 57 meiden, wist de jury te overtuigen en werd wereldkampioen. Het Largeteam Synergy bestaande uit 44 twirlsters wist de jury te imponeren met een krachtige choreografie en kreeg de bronzen medaille omgehangen.