Festival met Beers & Tulips

regio n Bij Como & Co aan het Oosterduinsemeer in Noordwijkerhout is zaterdag 14 april voor de derde keer op rij het gratis Beers & Tulips festival. Het is een uniek festival waarbij de lekkerste speciaalbieren en de trots van de Bollenstreek – vers, gekleurde bloemen – hand in hand gaan.

Maar liefst vijf brouwerijen tappen hun meest speciale biertjes. Proef onder andere de Turf 'n Surf, de Lentebock, de Pinksterdrie of de Golden Tulip of de Beers & Tulips special uit België. Brouwerij Het Bierkwartier uit Noordwijkerhout brouwt naast het tappen van hun biertjes, de gehele dag live bier ter verhoging van de biervreugde. Omdat een lekkere hap minstens zo belangrijk is als een biertje, wordt ook gezorgd voor diverse lekkere (internationale) hapjes. Verschillende muziekacts maken de dag compleet. Radio BeachBum zorgt met zijn blonde krullen en hutkoffers vol oldskool vinyl singles voor een weergaloze dj set. Hij bewees zijn opzwepende karakter al tijdens het reizende festival Convoi de fête en SurfWalhalla Madnes en dit jaar maakt hij zijn debuut op Beers & Tulips. Voor de liefhebbers van gitaar en live zang, zorgt Robbert Fossen uit De Zilk als beste blueszanger van Nederland met zijn rauwe stemgeluid voor kippenvel en neemt je mee in zijn wereld van Chicago blues. Tijdens de afterparty zorgt Radio de Koperen Hond voor lekkere dansplaatjes met een te gekke twist. Het terrein bij Como & Co wordt omgetoverd tot een ware bloemenzee. Voor de kleine bezoekers staat op het terrein een springkussen. Beers & Tulips duurt van 12.00 tot 21.00 uur. Vanaf 21.00 uur verplaatst het feest zich naar binnen voor een afterparty. Het festival heeft een gratis toegang met gratis parkeermogelijkheid.


Voorlezen over seizoenen

Teylingen n Het is nog koud buiten maar de narcissen bloeien, het is lente! In de bibliotheek van Sassenheim en Voorhout wordt vanmiddag, woensdag 4 april, om 14.30 uur voorlezen over de seizoenen.

Kabouter Thijm heeft veel vrienden in het bos. Tijdens de lente praat hij met konijn en in de zomer zingt het roodborstje een lied voor hem. In de herfst raapt hij eikels en in de winter komt het winterkoninkje langs.

Knutselen

In de Bibliotheek Bollenstreek zit het voorleesteam woensdag op 4 april om 14.30 uur klaar om voor te lezen. Na afloop kunnen de kinderen knutselen. Er kan een ander verhaal voorgelezen worden, ook rond het thema seizoenen. Deelname is voor alle kinderen, lid of geen lid, gratis.

In Warmond is er altijd een voorleesochtend. Die is ook op 4 april, maar dan om 10.00 uur de bibliotheek in het Trefpunt (Herenweg 80).