Van den Ende zet eerste steek

Teylingen n Schilder Leo van den Ende steekt op woensdagmiddag 18 april de eerste bloem in de Teylingse praalwagen. Van den Ende, bekend als schilder van Panorama Tulipland, opent daarmee de opbouwdagen van het Bloemencorso, die tot en met vrijdag 20 april zijn in de Klinkenberghallen in Sassenheim.

Het thema dit jaar is 'Cultuur'. Op de Teylingse corsowagen staan koeien in de wei, een trein die langs de spoorwegovergang rijdt, een watermolen en een waterput. Deze staan symbool voor het beeld dat je ziet wanneer je met de trein door Teylingen rijdt of met de boot over de Kagerplassen en langs recreatie-eiland Koudenhoorn vaart.

Op zaterdag 21 april rijdt het corso van Noordwijk, via Teylingen, naar Haarlem.


Grote klomp in Gemeentehaven

Warmond n Tijdens de eerste editie van de Warmondse waterdagen, op zaterdag 14 en zondag 15 april, wordt een grote klomp onthuld in de Gemeentehaven.

Op vrijdag 13 april wordt bij de Jeneverboom officieel het watersportseizoen geopend door Genootschap de Jeneverboom. Aansluitend op deze opening volgen in het weekend de Warmondse Waterdagen en Kaagwater JAZZ. Twee nieuwe evenementen in Warmond om de opening feestelijk af te trappen.

Tijdens de festiviteiten wordt een grote klomp onthuld door Wethouder Kees Van Velzen. Deze klomp is een schenking aan Warmond en geïnspireerd op de klomp in de Zaanse Schans. De wethouder gaat de klomp officieel dopen, zoals dat vaak met schepen gebeurt.


KBO vertelt over babbeltruc

Voorhout n KBO Voorhout houdt in samenwerking met de politie op dinsdag 17 april een themamiddag over de babbeltruc. Aan de hand van verhalen en beeldmateriaal wordt de aanwezigen uitgelegd waar zij op moeten letten. Ook horen ze dat ze altijd alert moeten zijn als er onbekenden aan de deur zijn. Deze bijeenkomst begint om 14.00 uur en wordt gehouden in De Verdieping (Dr. Aletta Jacobslaan 1). Vooraf aanmelden is niet nodig. De bijeenkomst is gratis.