Rob Batenburg krijgt de Zilveren Barensteel opgespeld van wethouder Van Velzen. | Foto: fbps/Peter Schipper
Rob Batenburg krijgt de Zilveren Barensteel opgespeld van wethouder Van Velzen. | Foto: fbps/Peter Schipper Foto: fbps/Peter Schipper

'Andere mensen en organisaties vooruithelpen is mijn drijfveer'

Sassenheim n Rob Batenburg heeft tijdens de bijeenkomst van het Jacoba van Beierenfonds Teylingen de Zilveren Barensteel ontvangen. Batenburg is al jaren actief betrokken bij verschillende clubs en stichtingen binnen Teylingen, waaronder Sportpromotie Teylingen en de Rotary Club Sassenheim.

Wethouder Kees van Velzen reikte de onderscheiding uit tijdens de jaarvergadering van het Jacoba van Beierenfonds (JvBfonds) bij Van der Valk in Sassenheim. Een complete verrassing was het niet voor Batenburg (47), zo bekend hij nadat hij de Zilveren Barensteel heeft ontvangen. "Er gebeuren al de hele dag gekke dingen. En ik zag dat mijn moeder in de zaal zat. Toen had ik al wel een vermoeden dat er iets ging gebeuren."

De gemeente Teylingen wil graag haar waardering laten blijken aan vrijwilligers. Zij zijn onmisbaar voor de samenleving. De Zilveren Barensteel is een onderscheiding voor mensen (in of buiten Teylingen wonend) die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor een van de drie dorpen.

Veel vrijwilligerswerk

Naast bestuurder bij het Jacoba van Beierenfonds, is Batenburg ook initiatiefnemer en bestuurslid van Stichting Sport Promotie Teylingen (organisator van het Sportcafé), lid algemeen bestuur koepel Bedrijfsleven Holland Rijnland en lid dagelijks bestuur Vereniging Bedrijfsleven Bollenstreek. Ook is de Sassenheimer betrokken bij de Rotary Club Sassenheim.

In het verleden was hij penningmeester bij Volleybal Club Sassenheim en bij drum- & showband Adest Musica, en voorzitter van de Teylingen Ondernemersvereniging.

In al zijn vrijwillige functies is gezamenlijk een stap zetten, de motor van Batenburg. "Mijn absolute drijfveer, in alles wat ik doe, is bedrijven, stichtingen en mensen vooruithelpen. Het is ook de reden dat ik het bestuur van het fonds verlaat: het fonds staat nu op de kaart. Maar dat we - ik doe het natuurlijk samen met andere bestuursleden - zo hebben laten groeien, daar ben ik wel trots op." Het fonds laat hem met lede ogen gaan, zegt voorzitter Wim Ouwehand. "Maar we begrijpen het wel. Rob heeft er heel veel tijd ingestoken. Gelukkig wil hij wel ambassadeur blijven."