Alleen pinnen in gemeentehuis

Teylingen n Per 1 mei gaat de gemeente Teylingen volledig over op pinbetalingen. "Om de toegankelijkheid van overheidsdiensten voor alle inwoners te waarborgen, leveren we maatwerk wanneer een klant door een bijzondere omstandigheid niet met pin kan betalen. We willen voorkomen dat kwetsbare inwoners worden uitgesloten" aldus Arno van Kempen, wethouder met de portefeuille Dienstverlening.

Klanten in een bijzondere omstandigheid krijgen de mogelijkheid om te betalen met een factuur. Ook bij een pinstoring kunnen klanten met een factuur betalen.

In het gemeentekantoor in Sassenheim vindt momenteel al 90 procent van de transacties plaats via een pinbetaling. in Hillegom (2015) en Lisse (2016) is al eerder overgegaan tot pinbetaling.


Kinderboerderij rookvrij

Sassenheim n Het Longfonds is één van de initiatiefnemers van 'Op weg naar een rookvrije generatie'. Omdat ook de leiding van de kinderboerderij in Park Rusthoff graag haar steentje hieraan bij wil dragen is het sinds 31 maart verboden op en rond de kinderboerderij te roken. Het verbod wordt met borden aangegeven.

"Kinderen moeten op school en in de vrije tijd kunnen vertoeven in een rookvrije omgeving. Zien roken, doet roken," motiveert het bestuur van het park het besluit. "Scholen moeten voor 2020 hun schoolterrein rookvrij hebben. Veel scholen hebben nu al een rookvrij schoolterrein en een kinderboerderij, een plek waar bij uitstek veel kinderen graag komen hoort zich hier natuurlijk bij aan te sluiten."


Spelletjesavond in Frans Café

Warmond n Het spel 'Brin de Jasette' staat op het programma tijdens het Frans Café op donderdag 12 april in Het Wapen van Warmond (Dorpsstraat 90). Het spel, onder leiding van Mieke Doets, bevordert de spreekvaardigheid Frans. De start is om 20.00 uur.

Het Frans Café wordt maandelijks gehouden op initiatief van de Stichting Jumelage Warmond Champigné en is bedoeld om bezoekers de gelegenheid te geven hun kennis van de Franse taal op peil te houden en/of bij te spijkeren. Graag vooraf aanmelden via mevanniftrik@gmail.com.