Riphagen

Sassenheim n De film Riphagen is op donderdag 19 april te zien in 't Onderdak (J.P. Gouverneurlaan 40a). Pieter Kuipers (Van God Los, TBS) regisseerde deze waargebeurde misdaadfilm met een hoofdrol van Jeroen van Koningsbrugge. De beruchte Amsterdamse crimineel Andries 'Al Capone' Riphagen werkt tijdens de Tweede Wereldoorlog fanatiek samen met de nazi's. Wanneer hij een belangrijke verzetsgroep verraadt, opent de jonge politieagent en verzetsstrijder Jan van Liempd de jacht op hem. De film begint om 20.00 uur. Toegang vanaf zestien jaar. Kaarten a 5 euro zijn verkrijgbaar vanaf 30 minuten voor aanvang in het theater.


Rouwen is hard werken

Voorhout n De Rafaƫlgroep Voorhout organiseert woensdag 18 april weer een bijeenkomst voor mensen die in hun naaste omgeving een dierbare verloren hebben. Het thema is 'Rouwen is hard werken'. De bijeenkomst begint om 14.30 uur en wordt gehouden in de Roef naast de Bartholomeuskerk (Herenstraat 47). Meer informatie bij Leny van Beel via 0252-216382 of rafaelgroepvoorhout@gmail.com. Ook voor vervoer kunnen deelnemers contact opnemen.


Bingo bij KBO

Sassenheim n De ballen gaan weer rollen bij KBO Sassenheim. Op donderdag 19 april is de bingomiddag in 't Onderdak (J.P. Gouverneurlaan 40a). De bingo begint om 14.30 uur, inloop vanaf 14.00 uur. De middag is voor de leden van de KBO maar introducees zijn eenmalig ook welkom.


Autisme in het gezin

Regio n 'Wat betekent het voor je gezin als een van je kinderen autisme heeft? Hoe communiceer je op een goede manier met je kind? Hoe krijg je de goede hulp en begeleiding? Deze vragen en meer komen aan de orde op een thema avond over autisme op donderdag 12 april in het gemeentehuis van Noordwijkerhout (Herenweg 4). Linda van der Niet is gastspreker op deze avond. Van der Niet is moeder van twee dochters en columnist voor Autisme Magazine; het maandblad van de Nederlandse Vereniging Autisme. De bijeenkomt begint om 20.00 uur, de inloop is vanaf 19.30 uur.


Tocht op scootmobiel

Regio n Bezitters van een scootmobiel weten vooral in het begin vaak niet hoe ver je ermee kunt rijden. Of zijn bang voor een lekke band. En hoe kom je dan thuis? Voor iedereen die zich hierin herkent, is deelnemen aan de Scootmobielen Bloementoertocht dan een aanrader. Meedoen aan de tocht is helemaal gratis. Aanmelden kan via Jaap Walen (tel: 06 538 372 62) of via het aanmeldformulier op de website van www.debloemenslinger.nl.