Postduivenverenging 'De Blauwband' opent wedvluchtseizoen 2018

Sassenheim n Postduivenvereniging 'De Blauwband' uit Sassenheim opende afgelopen zaterdag 7 april het wedvluchtseizoen 2018 met een vlucht over liefst 167 kilometer vanuit het Belgische stadje Oudenaarde.

Daags tevoren korfden voorzitter Jan Hoogenboom, penningmeester Theo Onderwater en algemeen bestuurslid Willem Munneke 317 duiven in die vervolgens zaterdagochtend om 10.30 uur met een matige zuidoostenwind werden gelost.

De duif van Onderwater vloog met een snelheid van 1688 meter per minuut, oftewel 102 kilometer per uur, huiswaarts en bereikte exact om 12.09.20 uur zijn thuisbasis aan de Heereweg in Lisse, gemeente grens Sassenheim. Het energieke dier pakt met deze prestatie de wedvluchtwinst. "Fantastisch wat deze vogel heeft laten zien op de eerste vlucht van het seizoen", glunderde de penningmeester vol trots. "Toen ik hem zag komen aanvliegen zat ik te jubelen op mijn stoel." Overigens zette Onderwater met zijn duiven goed in. Ook de derde plaats was voor een van zijn duiven weggelegd, terwijl duiven van de Combi Hoogenboom uit Sassenheim beslag legden op de plaatsen twee, vijf en negen. De duif van Herman van Schie won de 'rode lantaarnprijs'. Met een snelheid van 86 kilometer per uur kwam het dier om 12.26.17 uur binnen kwalificeerde zich met die klassering op de tachtigste plaats, goed voor de laatste prijs op deze wedvlucht.

Binnenkort starten in samenwerking met Postduivenvereniging 'De Kuststrook' uit Voorhout de wedvluchtwedstrijden om de Teylinger Wedvlucht Bokaal.