Saskia Kolster in de aanval. | Foto: pr.
Saskia Kolster in de aanval. | Foto: pr. Foto: pr.

Foreholte na verlies nog niet zeker van eredivisie

Voorhout n Foreholte heeft zichzelf nog niet beloond met een nieuw seizoen in de eredivisie. Door het verlies tegen V.Z.V. moeten de handbalsters in de komende week nog punten pakken om ook volgend jaar op het hoogste niveau te spelen.

Foreholte had vooraf de beste papieren voor de winst. Er werd in de reguliere competitie al twee keer van V.Z.V. gewonnen. In de drukke sporthal De Tulp zagen de toeschouwers dat de thuisclub niet goed startte. Met snel aanvalsspel kwamen de gasten binnen zes minuten met 0-4 voor. Trainer/coach Ken van Hasselt vroeg een time-out aan en dat leverde effect. De wedstrijd was inmiddels zeven minuten aan de gang voordat Foreholte het doel wist te vinden.

Het duurde tot halverwege de eerste helft totdat Foreholte de achterstand te boven was. Vlak voor rust kwam de thuisclub op 10-8, mede dankzij mooie schoten van Marisha van der Geest en uitstekend keeperswerk van Mayra de Boer en Romy Verweij. De eerste helft werd verder vooral gekenmerkt door veel balverlies bij het samenspel tussen de diverse posities. Ook de broodnodige afstandsschoten waren er niet genoeg. De dames wisten ook in totaal drie strafworpen te missen. Toch wist Foreholte halverwege met een kleine voorsprong (13-11) de kleedruimte te bereiken.

Slechts vijf scores

Het begin van de tweede helft was een kopie van de eerste helft. Ook nu pas scoorde de thuisclub na zeven minuten. Geregeld waren er balverlies of te zwakke schoten op doel en inspiratieloos aanvalsspel, waardoor V.Z.V. hun sterke wapen, de break-out naar hartenlust kon uitvoeren. Halverwege de tweede helft kwam V.Z.V. dan ook verdiend voor en wist de voorsprong te behouden. Bij 18-19 miste Foreholte een strafworp en toen knakte er iets bij de thuisclub. V.Z.V. kreeg vleugels en door hard te werken ging de overwinning naar de tegenstander. Foreholte wist in de tweede helft slechts vijf keer te scoren, waardoor de uitslag werd bepaald op 18-24.

Door de winst is V.Z.V. ook volgend seizoen zeker van een plek in de eredivisie. Als Foreholte dat ook wil, dan moet de Voorhoutse ploeg nog punten pakken. Dat kan bijvoorbeeld door op zaterdag 14 april de thuiswedstrijd tegen S.E.W. uit Nibbixwoud te winnen.

Doelpunten Foreholte: Marisha vd Geest (6), Dana vd Vlugt en Saskia Kolster (allebei 3), Ramona Vink en Chantal Slegtenhorst (allebei 2) en Kim Schuurbiers en Naomi Hoogervorst (allebei 1).

De teller staat op 150 voetbalmeiden en -vrouwen bij Foreholte

Voorhout n Bij voetbalvereniging Foreholte hebben ze op zaterdag 7 april het 150ste spelende meisjeslid in het zonnetje gezet. Op een zonovergoten sportpark De Elsgeest was Jet Lemmers het stralende middelpunt van de feestelijkheden rond de, met 6-1 gewonnen, wedstrijd van Foreholte VR1 tegen Zestienhoven VR1.

Jet mocht als 150ste meisjeslid samen met Foreholte VR1 het veld op en een mooi trainingspak in ontvangst nemen. Ook de andere nieuwe meisjesleden gingen niet zonder lege handen naar huis. Zij kregen een Foreholte-voetbal.

Speciale gasten bij de festiviteiten waren Paul van der Holst (Bollensteak.nl) en Peter van Schooten (van Schooten Bouwmaterialen), trotse sponsors van de Foreholte Vrouwen. Door de successen van de Oranje Leeuwinnen zit het vrouwen- en meidenvoetbal in heel Nederland in de lift en dat is ook bij Foreholte te merken. Nog maar een paar jaar geleden werd het 100ste meisjeslid verwelkomd en nu staat de teller al boven de 150/ Bij de vereniging staat de ontwikkeling van het meidenvoetbal dan ook stevig op de agenda. Foreholte heeft de ambitie het aantal meidenteams verder uit te breiden in de komende jaren. Daartoe worden er elk seizoen verschillende activiteiten georganiseerd speciaal voor meisjes. Meiden uit de omgeving zijn altijd welkom om een keer mee te trainen. Meer informatie via info@foreholte.nl.

Jet Lemmers is het 150ste lid. | Foto: pr.