De finalisten van het Teylingen Open 2018. | Foto: pr.
De finalisten van het Teylingen Open 2018. | Foto: pr. Foto: pr.

Finales Teylingen Open

Teylingen n Al sinds enige jaren wordt het Teylingen Open Tennistoernooi georganiseerd voor alle tennisverenigingen binnen de gemeente Teylingen. Dit jaar is het toernooi gespeeld bij TV Overbos in Warmond en uitgebreid met een toernooi voor de jeugd.

Met 155 inschrijvingen voor de senioren was het toernooi heel goed bezet. Het toernooi wordt gezien als een goede voorbereiding voor de KNLTB-competitie die begonnen is in het eerste weekend van april. Er werd gespeeld in de spelniveaus GD4, DD5, HD6, DD6, GD6, HD7, DD7, GD7, HD8, DD8 en GD8.

Door de spelers is het toernooi als goed verzorgd ervaren met veel sportieve deelnemers, redelijk weer en weinig uitvallers.

Teylingen stunt, Ter Leede komt dichterbij

Teylingen n Zowel Teylingen als Ter Leede hebben in het afgelopen voetbalweekend goede zaken gedaan.

Ter Leede won zelf met 4-1 door goals van Van Otterlo, Bok, Siali en een eigen doelpunt van tegenstander Nootdorp. Koploper Noordwijk speelde gelijk tegen een andere concurrent hoek. Ter Leede speelt nog drie wedstrijden en staat vier punten achter op Noordwijk. De koploper heeft wel nog een duel extra tegoed.

Teylingen wist koploper DSOV te verrassen. In Vijfhuizen kwam de ploeg van Marc van Wonderen op voorsprong dankzij een doelpunt van Lasse van Wijk. Teylingen blijft de eerste helft sterker, maar vergeet zichzelf te belonen. Bij rust staan de Sassenheimers zelfs met 2-1 achter. In de tweede helft komt Teylingen al snel terug in de wedstrijd. Na een overtreding op Jaap Zwetsloot mag Mark van der Vlugt de strafschop binnenschieten. Drie minuten later schiet opnieuw Van Wijk Teylingen op voorsprong. Zijn tweede treffer blijkt ook de winnende te zijn.

Warmunda ging met 5-1 onderuit bij Nicolaas Boys. Koen Mastenmakers scoorde het enige doelpunt voor de Warmonders, waar Selmo Kurbegovic ontbrak. Hij werd vorige week definitief uit de selectie gezet door trainer Alan Campfens.