Laatste corso art director Esther Noordermeer

Teylingen n Esther Noordermeer is art director van het eenenzeventigste Bloemencorso van de Bollenstreek. Dit is het tweede corso dat zij ontwerpt, dat dit keer in het thema staat van 'Cultuur'.

Esther Noordermeer (37) is geboren en getogen in Sassenheim en al vanaf kleins af aan geïnspireerd door bloemen. Als gediplomeerd bloemsierkunstenaar heeft zij zich gespecialiseerd in bruidsbloemwerk, rouwwerk en als etaleuse. De passie van Esther voor het bloemenvak komt tot uiting in Bloemenatelier Capri, dat in 2005 zijn deuren opende en sinds 2013 gevestigd is aan het Voorhavenkwartier in Sassenheim.

Gezellige sfeer

Behalve dat Esther het corso als kind al bewonderde langs te weg, kwam zij voor het eerst actief met het corso in aanraking als beginnend arrangeur. Door de jaren heen heeft zij meerdere luxe wagens op mogen tuigen voor hun deelname aan het corso. "Alleen dit was al een geweldig leuke ervaring en zowel het bloemenwerk als de gezellige sfeer rond de opbouw van het corso spreekt mij ontzettend aan. Vervolgens was het de eerder dit jaar overleden corsovoorzitter Leo van der Zon die mij indertijd voor het art directorschap heeft benaderd."

Intussen heeft Esther haar creativiteit volop benut. Vorig jaar deed zij dit samen met haar ex-partner Pieter van Waardenburg. Het zeventigste jubileumcorso kreeg toen een prachtige invulling onder het thema Dutch Design. Voor dit corso heeft Esther een zestiental fraaie praalwagenontwerpen gerealiseerd onder het thema Cultuur. Het eenenzeventigste Bloemencorso van de Bollenstreek rijdt op zaterdag 21 april zijn jaarlijkse route. op zondag 22 april staan de praalwagens nog de hele dag in bloemenstad Haarlem.

Nichtje neem stokje over

Wel heeft Esther tijdens de afgelopen presentatieavond van de praalwagenontwerpen laten weten dat zij de taak van art director volgend jaar niet zal voortzetten. Tot haar grote spijt kan zij dit niet langer combineren met haar werkzaamheden. Haar nichtje Lucinda van der Ploeg, eveneens een ervaren bloemstyliste en groot corsofan, is haar opvolgster. Dit corso loopt Lucinda met Esther mee om de fijne kneepjes van het corso-ontwerpvak te ervaren.


China en Thailand in Bloemencorso

regio n Stichting Bloemencorso Bollenstreek verwelkomt voor zijn eenenzeventigste corso-editie twee Chinese deelnemers. Verder doet Thailand opnieuw mee.

Gerrit Rutgrink, vicevoorzitter Bloemencorso van de Bollenstreek, verwelkomt de dubbele deelname vanuit China. "Wellicht herinnert men zich nog de praalwagen Pandavriendschap Wu Wen en Xing YA van Volksrepubliek China die vorig jaar omarmd werd als dé publiekslieveling. En als ik naar de praalwagenontwerpen kijk voor dit corso, dan zijn ook deze spectaculair." Volksrepubliek China heeft de wagen 'Carving the Dragon'. Deze wagen toont de belangrijkste elementen van China: de berg, het water, het paviljoen, de kraanvogel en een bamboebos. De andere Chinese deelnemers, de Cathay flower association rijdt mee met 'Chinese culture along One Belt and One Road', gebaseerd op de economische zijderoute.

Ook Thailand doet weer mee na een jaar afwezigheid wegens het overlijden van koning Bhumibol. De Thai presenteren de wagen 'Thai Culture and Religion'.