Buurtbewoners werken aan het plantsoen in de Narcissenhof. | Foto: pr./Ruud van der Loos
Buurtbewoners werken aan het plantsoen in de Narcissenhof. | Foto: pr./Ruud van der Loos Foto: pr.

Buurt richt eigen plantsoen in

Warmond n De plantsoenen in de Narcissenhof zijn door de buurtbewoners opnieuw ingericht als kruidentuin.

Ruud Aanhane en Ed van Bentem hebben het voortouw genomen en een plan ingediend bij de gemeente Teylingen. De gemeente reageerde enthousiast en heeft het idee ondersteund. Zij heeft het plan goedgekeurd en een budget ter beschikking gesteld, onder summiere voorwaarden. De gemeente heeft het oude plantsoen verwijderd en goede grond opgebracht. "Het plan wordt breed ondersteund door de omwonenden," schrijft Ruud van der Loos namens de initiatiefgroep.

Het plan heeft als motto 'geneeskrachtige kruiden met een mooie bloeiwijze'. Ed van Bentem heeft een aantal kruiden geselecteerd en tuinarchitect Ruud Aanhane heeft daar een praktische invulling aan gegeven.

"Er staan al naambordjes bij de planten en er komt ook nog een bord met interessante weetjes. Het plantsoen, dat nu een kruidentuin genoemd mag worden, is op zijn mooist eind juni en de maanden juli en augustus," besluit Van der Loos.


VVD, Trilokaal en D66 starten met onderhandelingen voor nieuw college

Teylingen n VVD, Trilokaal en D66 zijn begonnen met de collegeonderhandelingen in Teylingen. De fracties spreken over een goede start. Zij verwachten dat ze half mei een raadsprogramma kunnen aanbieden.

In dit raadsprogramma werken de fracties een aantal thema's op hoofdlijnen uit. Participatie en betrokkenheid van inwoners krijgen een belangrijke rol binnen die thema's. De onderhandelaars zijn met veel energie aan de besprekingen begonnen. "We hebben zin om er iets moois van te maken, in het belang van de gemeente Teylingen. Ons motto is: van goed naar beter", aldus Monique de la Rie (VVD) namens de deelnemende fracties.

VVD is de grootste partij na de gemeenteraadsverkiezingen met zeven zetels. Trilokaal won, net als VVD, een zetel en staat op vijf. D66 verloor twee zetels en heeft er deze raadsperiode drie. CDA, ook vijf zetels en samen met Trilokaal de tweede grootste partij in Teylingen, zat niet aan de onderhandelingstafel. Eerder liet CDA in een persbericht weten daar verrast over te zijn.