Deelname pilot over gas afkoppelen

Teylingen n De gemeente poogt aan te haken aan een pilot van het Rijk om woningen van het gas af te koppelen.

Door Nico Kuyt

Het Rijk wil twintig projecten in diverse gemeenten in het land starten om te kijken hoe het beste het land van het aardgas afgekoppeld kan worden. In de afgelopen raadscommissie Ruimte riep Dion Piket (Trilokaal) op om hier als Teylingen ook mee in te schrijven.

Aanleiding voor de fractie was het nog steeds met gas renoveren van de appartementen rond het Kagerplein in Sassenheim. Voor dat project is het gas af te laat, die renovatie is inmiddels al in wording, maar het is goed om nu door te pakken en alternatieve bronnen aan te boren, aldus de fractie. Trilokaal wees naar Haarlemmermeer als mogelijke partner hierin, waarmee de Duurzaamheids Maatschappij Teylingen reeds samenwerkt.

Aanmelden

Wethouder Arno van Kempen kon de fractie op de wenken bedienen, want B&W wil ook de kans pakken en meedoen met het project. De wethouder dacht niet in eerste instantie aan een samenwerking met Haarlemmermeer, maar Teylingen alleen, of met Lisse en Hillegom, of zelfs samen met de Bollenstreek, maar vond het voorstel met Haarlemmermeer een interessant alternatief. De wethouder moet even de brief afwachten van de minister voordat hij de gemeente kan aanmelden.


Zonnebloemloterij weer van start

Voorhout n De Zonnebloemloterij gaat deze week weer van start. Dit jaar met een nieuw prijzenpakket. Naast de bekende geldprijzen zijn er dit jaar ook belevenissen te winnen. Op maandag 8 oktober vindt de trekking plaats.

Vrijwilligers van Zonnebloemafdeling Voorhout komen van 16 april tot 9 juli met de loten langs deur. De loten kosten twee euro per stuk. Met de opbrengst organiseert de Zonnebloem activiteiten voor mensen met een lichamelijke beperking. De vereniging streeft ernaar dat iedereen zonder extra zorgen kan deelnemen aan de maatschappij. Een groot deel van de opbrengst van de loterij gaat naar dagjes uit en activiteiten in en rond Voorhout. Een klein deel van de opbrengst besteedt de Zonnebloem aan bijvoorbeeld de aangepaste vaarvakanties.