Wethouder Kees van Velzen (r) onthult samen met Arjan Heijl van de Stichting Warmond Promotie de Warmond aan de Kaag-klomp in de Gemeentehaven.
Wethouder Kees van Velzen (r) onthult samen met Arjan Heijl van de Stichting Warmond Promotie de Warmond aan de Kaag-klomp in de Gemeentehaven. Foto: Marieke Voorn

Hollands icoon aan het water

Warmond n De champagnefles heeft wethouder Kees van Velzen al in zijn hand, maar een doop zoals bij schepen wordt het niet. De klomp die in de Gemeentehaven staat, is op zaterdag 14 april officieel onthuld met een champagnedouche. "We zochten een icoon om aan het water te plaatsen. Iets dat toeristen trekt, waarmee ze op de foto kunnen," legt voorzitter Arjan Heijl van Stichting Warmond Promotie uit. "De klomp staat op een perfecte plek, met op de achtergrond een selectie van het moois dat Warmond te bieden heeft; water, natuur en de molen." De onthulling was tijdens de eerste editie van de Warmondse Waterdagen, ook georganiseerd door de stichting, en bedacht om de opening van het waterseizoen te markeren. Daarin is het doel om verenigingen, organisaties en commerciële partijen te verbinden. Het bedrijfsleven in Warmond heeft de klomp dan ook gesponsord.