De Lakenvelders gaan de wei weer in. | Foto: pr./Daan Kalmeijer
De Lakenvelders gaan de wei weer in. | Foto: pr./Daan Kalmeijer Foto: pr.

Lakenvelders de wei in

Warmond n De Lakenvelder koeien mogen op zondag 22 april weer naar buiten bij boerderij Boterhuispolder. Vanaf 13.00 uur kunnen bezoekers een kijkje nemen in de stal. Om 14.00 uur gaan de koeien de wei in.

De Lakenvelder koe, met de kenmerkende witte band rond de romp, is één van de zeldzame oud-hollandse runderrassen. Op Lakenvelder Boerderij Boterhuispolder wordt een kudde van ongeveer 45 dieren gehouden. De koeien lopen de hele zomer buiten in het veenweidegebied. In mei worden de kalveren verwacht, ze blijven dan bij hun moeders in de wei, een prachtig gezicht.

Binnenkort zijn er nog meer activiteiten op de boerderij: de weidevogelochtenden op 28 april en 12 mei. Samen met vogelgidsen van de Vogelwerkgroep Teylingen kunnen bezoekers tal van weidevogels en nog veel meer moois zien. Voor deze ochtenden moeten bezoekers zich aanmelden. Informatie daarover is te vinden op www.boterhuispolder.nl. Lakenvelder Boerderij Boterhuispolder is te vinden aan de Zijldijk 8 in Warmond (bij Leiderdorp).


Finalisten Leids Cabaret Festival in Het Trefpunt

Warmond n Theater Het Trefpunt sluit op zaterdag 28 april het seizoen af met het VARA Leids Cabaret festival.

Sinds 1978 biedt dit een podium aan opkomend cabarettalent en voor bijvoorbeeld Najib Amhali en Sanne Wallis de Vries betekende het hun grote doorbraak. De eerste finalist van deze editie is Jeroen's Clan van wie de jury zich afvroeg wat er in het Brabantse drinkwater zit of dat humor de enige uitweg is uit die provincie. De tweede man is Kasper van der Laan die een eigen logica heeft die absurde proporties aanneemt. En als laatste Farbod Moghaddam die ontroert met zijn eigenheid, maar ook doordenk-grappen heeft. Deze avond biedt een uitgelezen kans om nieuw talent aan het werk te zien. De voorstelling begint om 20.30 uur. Een kaartje kost 15 euro. Kaarten kopen kan via www.theaterhettrefpunt.nl, op de avond zelf aan de zaal of bij de VVV aan de Gemeentehaven 3 in Warmond.


Oranje Havenfestival

Sassenheim n Ook deze Koningsdag kunnen liefhebbers van livemuziek weer terecht op de Oude Haven. Zoals elk jaar organiseren de lokale horeca het Havenfestival. De toegang is gratis.

From Mars to Mercury trapt dit jaar het Havenfestival af van 14.30 tot 15.15 uur. Een fonkelnieuwe band, bestaande uit vier veertigers, die kunnen putten uit een enorme ervaring, soms ook in de muziek. The Howlin' zal als de tweede band het podium bestijgen, van 15.45 tot 16.30 uur. De indrukwekkend mooie stem van Joel Garthe is perfect voor de sound van The Howlin', die soul, blues en indie combineert tot een geheel eigen sound, overgoten met een flinke dosis rauwe verleiding. Avi on Fire, van 17.00 tot 18.00 uur is het soloproject van Bram Wesdorp. Alternatieve pop met een vleugje Foster the People, hier en daar wat MGMT en Foals, maar vooral AVI. Third Half verzorgt van 18.30 tot 19.30 uur de grote finale van het Havenfestival. Deze in Gemert, Noord-Brabant geformeerde Rockband is een live band, met een dijk van een show gevuld met covers van rock 'n roll tot hardrock.